Iz SDA pitaju

Zašto se Fahrudin Radončić plaši turskih investicija?

Front29.09.14, 13:47h

Zašto se Fahrudin Radončić plaši turskih investicija?
Fahrudin Radončić u svojim javnim istupima na sve moguće načine pokušava obmanuti i razjediniti bošnjački narod, pa sve češće prijeti da će, ukoliko izgubi na predstojećim izborima, BiH krenuti zelenom kaldrmom i vratiti se u 18. vijek, stoji u saopćenju Stranke demokratske akcije.

 

 

SDA smatra da je razlog za ovakvu retoriku Radončića u tome što Bakir Izetbegović svako malo za BiH osigura nova ulaganja iz Turske i arapskih zemalja, te pomaže u zapošljavanju bh. građana. Radončić nema argumenata kojima bi umanjio sposobnost Izetbegovića u osiguranju investicija, pa na sve načine građanima pokušava usaditi strah, navodi se iz SDA.

 

- Na Radončićevu žalost, a na sreću brojnih građana BiH, Izetbegovićeve aktivnosti na terenu rezultirale su brojnim ulaganjima i kreditima koji su pomogli otvaranje radnih mjesta. SDA podsjeća da je Izetbegović osigurao turski kredit od 100 miliona eura kojim je u BiH zaposlio 5.700 ljudi - stoji u saopćenju.

 

- Osim toga, u najavi su i drugi brojni projekti iz Turske, kao što je onaj vezan za Enegoinvest i Željeznice FBiH, što Radončiću nikako ne ide u prilog. SDA u potpunosti razumije Radončićev bijes i pokušaje obmane građana, jer on sam nije u stanju dovesti nijednog investitora, osim onih koji se spominju u kosovskoj optužnici protiv njegovog poslovnog partnera i prijatelja Nasera Kelmendija - kažu iz SDA

 

 - Tom društvu treba dodati i njegovog političko-poslovnog partnera Miroslava Miškovića koji je zbog brojnih kriminalnih radnji u Srbiji već duže vremena u zatvoru. S Miškovićem je Radončić u BiH gradio zgrade i kupovao preduzeća, te ih lagano, zarad vlastitih interesa, uništavao. Na njegovu žalost, uskoro bi trebale biti pokrenute i istrage o privatizaciji Vranice, Alhosa i drugih preduzeća koje je Radončić zavio u crno -saopćila je da Služba za odnose s javnošću SDA.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook