Foto / Kad žrtvi poplava prekipi

Bacio mrtve piliće pred zgradu vlade i poručio političarima: 'Sad ih skuhajte i pojedite supu!'

Hronika23.09.14, 15:24h

Bacio mrtve piliće pred zgradu vlade i poručio političarima: 'Sad ih skuhajte i pojedite supu!'
Niko mi nije došao pomoći. Kuća mi je potopljena, a nešto malo sam uspio spasiti uz pomoć dviju žena i dva dječaka od 14 godina. Ostavljen sam na milost i nemilost stihiji.

 

 

Oko 50 uginulih kokoši nesilica pred ulaz u zgradu Osječko-baranjske županije u samom središtu Osijeka iz svoga je kombija izbacio vlasnik peradarske farme iz Petrijevaca Nikola Jaman, optužujući pri tome župana Vladimira Šišljagića, dožupana Željka Kraljička i županijski Stožer zaštite i spašavanja da su krivi što je njegovo imanje potopljeno.


- Evo sada ovdje Šišljagiću i Kraljičku kokoši koje slobodno mogu skuhati i pojesti supu, bez da ih i očiste, jer su tri puta cijepljene. Ovo je samo simboličan čin, jer ugušilo mi se nekoliko stotina kokoši i pilića koji su mogli biti spašeni da je Stožer reagirao na moje pozive i apele za pomoć u subotu. Oni već tri dana lažu i kriju od javnosti činjenicu da je kod Petrijevaca na Karašici pukao nasip koji me je potopio. Niko mi nije došao pomoći. Kuća mi je potopljena, a nešto malo sam uspio spasiti uz pomoć dviju žena i dva dječaka od 14 godina. Ostavljen sam na milost i nemilost stihiji - ogorčeno je sipao Jaman, kazavši da mu je šteta oko 30-40 hiljada eura, ali da mu je najviše žao 7000 knjiga koje su mu u kući potopljene.

 
 
S druge strane, iz Stožera su prije nego li je Jaman došao pred zgradu Županije i izveo svoj performans, izvijestili kako mu je u subotu ujutro ponuđena evakuacija.

 

- U 7 sati smo ga obavijestili da nasip prelijeva i da postoji mogućnost da će popustiti te smo mu ponudili pomoć u evakuaciji. Druge dvije porodice koje su bile u istoj situaciji kao i gospodin Jaman su prihvatile naš savjet i pomoć, a on je odbio kazavši da to do njega neće doći. Tek jer predvečer došao tražiti stroj, ali tada je bilo kasno, jer je zbog vodenih bazena bilo kakva interevencija bila opasna po život. U nedjelju ujutro sam ga opet zvao, ali nije ga bilo tamo, a mještani Petrijevaca su došli i spašavali konje s njegova imanja. Žao mi je što mu se to dogodilo, a mi ćemo mu pomoći koliko budemo mogli - rekao je načelnik Općine Petrijevci Ivica Zelić, a slično je o ovom slučaju rekao i župan Šišljagić.

 

- Žao mi ga je, ali bilo bi mu bolje da je poslušao savjet - rekao je Šišljagić.

 

Jaman pak sve to demantira i tvrdi da mu nikakva pomoć nije ponuđena, da je višekratno zvao službu 112 i tražio pomoć, ali mu niko nije došao.

 

- Lažu i ja ću ih tužiti. Samo su mi rekli da procuruje, a pomoć u evakuaciji mi nisu ponudili niti su mi rekli da se trebam evakuirati. Na sudu ću dokazati da sam u pravu. Evo ove fotografije pokazuju da je nasip pukao, a oni i dalje to ne žele priznati. Ove kokoši su trebala godinu dana davati jaja - rekao je Jaman pokazavši fotografije nasipa sa svog mobitela.

 

Više fotografija pogledajte OVDJE.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook