SDA o normalizaciji stanja u BiH

Pozivamo javna preduzeća da pomognu nastradalim u poplavama!

Front23.09.14, 14:07h

Pozivamo javna preduzeća da pomognu nastradalim u poplavama!
SDA smatra da svako javno preduzeće treba dati doprinos normalizaciji stanja i života stanovništva na područjima zahvaćenim poplavama i da kao društveno odgovorne kompanije izraze solidarnost sa stanovništvom i privrednim subjektima ugroženih područja

 

Stranka demokratske akcije (SDA) poziva javna preduzeća u BiH da razmotre mogućnost pružanja dodatne pomoći porodicama u dijelovima naše zemlje koji su pretrpjeli velike štete u katastrofalnim poplavama.

 

Veliki dio građana BiH pogođen je posljedicama majskih poplava i potrebno im je obezbijediti određene olakšice u plaćanju osnovnih režijskih troškova. Pozivamo javna preduzeća da razmotre mogućnost produženja rokova za plaćanje računa, plaćanje na rate ili sufinansiranje porodicama koje su izgubile krov nad glavom, izvore egzistencije i žive u područjima sa oštećenom infrastrukturom, saopćeno je iz Službe za informisanje SDA.

 

SDA smatra da svako javno preduzeće treba dati doprinos normalizaciji stanja i života stanovništva na područjima zahvaćenim poplavama i da kao društveno odgovorne kompanije izraze solidarnost sa stanovništvom i privrednim subjektima ugroženih područja.

 

SDA je do sada brojnim aktivnostima rješavala probleme građana u područjima ugroženim poplavama i nastavit će ukazivati na njihove potrebe. Moramo pokazati jedinstvo u rješavanju direktnih i indirektnih posljedica najteže katastrofe koja je pogodila BiH u posljednjih stotinu godina, saopćeno je iz Službe za informisanje SDA.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook