Zlostavljači pobjegli iz zemlje

Policija traga za Cvijetinom Ivanovićem i Mirkom Babićem, koji su drogirali i silovali 13-godišnjakinju u Brčkom

Hronika23.09.14, 09:27h

Policija traga za Cvijetinom Ivanovićem i Mirkom Babićem, koji su drogirali i silovali 13-godišnjakinju u Brčkom
Halid Emkić, portparol brčanske policije, navodeći inicijale, kazao je da su pretresene tri lokacije koje koriste osumnjičeni, a prema policijskim saznanjima, oni se nalaze van BiH, zbog čega će za njima biti raspisana potjernica

Brčanska policija traga za Cvijetinom Ivanovićem (19) i Mirkom Babićem (25), obojica iz Brčkog, koje sumnjiči da su u više navrata drogirali trinaestogodišnju djevojčicu, a potom je seksualno zlostavljali.

 

Kako Nezavsine novine nezvanično saznaju, policija je juče u okviru akcije "Palermo 2" pretresla kuću u Brčkom za koju se sumnja da su Ivanović i Babić koristili i pronašla 150 tableta za seksualnu stimulaciju, koje su najvjerovatnije davane maloljetnici.

 

Halid Emkić, portparol brčanske policije, navodeći inicijale, kazao je da su pretresene tri lokacije koje koriste osumnjičeni, a prema policijskim saznanjima, oni se nalaze van BiH, zbog čega će za njima biti raspisana potjernica.

 

Kako saznaju Nezavisne, istražioci vjeruju da su barem dvije maloljetnice zlostavljane, ali zasad imaju dokaz samo za djevojčicu.

 

"Sumnja se da su oni djevojčice na nagovor i prisilu dovodili u kuću. Omamljivali su ih tabletama, a potom iskorištavali za bludne seksualne radnje", kazao je naš izvor blizak istrazi.

 

Prema njegovima riječima, zlostavljana djevojčica zbrinuta je u nadležnu instituciju.

 

"Djevojčica koja je zlostavljana preuzeta je i zbrinuta od strane Centra za socijalni rad", kazao je izvor Nezavisnih novina.

 

Inače, policija je do ovog šokantnog otkrića došla dok je istraživala lanac prostitucije koji je razotkriven u akciji "Palermo" u maju ove godine.  Tada je uhapšeno  šest osoba zbog sumnje da su na području ovog grada tri maloljetnice prisiljavale na seks za novac.

 

Ta šestorka je osumnjičena da se bavila i trgovinom narkoticima, a uhapšeni su Gavro Mitrović (26), Vićo Rakić (26), Srboljub Đurić (26), Nikola Jevrić (22), Nedeljko Ivanović (29) i Nemanja Stakić (20).

 

Oni su maloljetnice prisiljavali da pružaju seksualne usluge nekolicini punoljetnih osoba, koje su većinu novca davale uhapšenima, a manji dio dobijale su i  djevojke.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook