Nakon višednevne potrage

Policija opkolila 'američkog četnika'

Hronika23.09.14, 09:15h

Policija opkolila 'američkog četnika'
Freinov otac je na saslušanju rekao da je njegov sin iz kuće odnio dvije automatske puške, te dodao da je on veoma vješt u rukovanju oružjem

Amerikanac osumnjičen za ubistvo policajca u Pensilvaniji opkoljen je poslije višednevne potrage, ali odbija da se preda.

 

Eric Matthew Frein, nekadašnji student ruskog i srpskog jezika, iz zasjede je ubio jednog, a ranio još jednog policajca 12. septembra, prenosi B92.

 

31-godišnjaka je potom FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi, a prema prvim rezultatima istrage, on je napad na policajce planirao više od šest mjeseci.

 

Problem vlastima u otkrivanju i hapšenju Freina predstavlja to što je on pobjegao u planine Pokono, a prethodno je po društvenim mrežama objavljivao da je ljubitelj oružja i prirode, te da je često išao u akcije preživljavanja u prirodi.

 

On je optužen za ubistvo i pokušaj ubistva, smrtonosne povrede u njegovom napadu zadobio je policajac Brian Dickson, dok je Alex Douglas poslije operacije počeo proces oporavka.

 

Freinov otac je na saslušanju rekao da je njegov sin iz kuće odnio dvije automatske puške, te dodao da je on veoma vješt u rukovanju oružjem.

 

"Kada Eric puca, ne promašuje", rekao je Freinov otac.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook