Saslušane osobe koje su pokušale oboriti krst na Zlatištu

CJB Istočno Sarajevo: Policija nema obavezu da čuva postavljeni krst, ali patrola prođe s vremena na vrijeme

Hronika22.09.14, 14:13h

CJB Istočno Sarajevo: Policija nema obavezu da čuva postavljeni krst, ali patrola prođe s vremena na vrijeme
Četvrta osoba treba također danas da dođe u Policijsku stanicu na informativni razgovor, a maloljetnik nije došao jer postoji posebna procedura kad je u pitanju uzimanje izjava od maloljetnih osoba, kazala je Tešić

Tri osobe, koje su sinoć pokušale da obore postavljeni krst na Zlatištu iznad Sarajeva, bile su jutros na informativnom razgovoru u Policijskoj stanici Pale. Nakon obavljenog razgovora te osobe su otišle iz PS - potvrdila je Agenciji Fena glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

 

Četvrta osoba treba također danas da dođe u Policijsku stanicu na informativni razgovor, a maloljetnik nije došao jer postoji posebna procedura kad je u pitanju uzimanje izjava od maloljetnih osoba, kazala je Tešić.

 

Dodala je da policija nema obavezu da čuva postavljeni krst ali da "postoji patrola koja prođe s vremena na vrijeme tim lokalitetom".

 

Policija u Istočnom Sarajevu sinoć je oko 22.50 sati obaviještena da nepoznate osobe pokušavaju da obore postavljeni krst na Zlatištu iznad Sarajeva. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i zatekli dva vozila i pet osoba koja su sajlama najvjerovatnije pokušavali da obore krst, potvrdila je Feni Tešić.

 

Naglasila je da je svih pet osoba s područja Kantona Sarajevo te da je od tih pet osoba, jedna maloljetna.

 

- Svih pet osoba je pozvano da se jave u službene prostorije Policijske stanice, nakon čega su uz saglasnost dežurnog tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela puštene i pozvane su da se danas jave u policijsku stanicu radi informativnog razgovora - kazala je Tešić.

 

(Fena/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook