Humanitarka koja je pomagala rodnom gradu

Misteriozna smrt 28-godišnje Tuzlanke u Beču: Ko je bila Lejla Jaganjac?

Hronika21.09.14, 14:04h

Misteriozna smrt 28-godišnje Tuzlanke u Beču: Ko je bila Lejla Jaganjac?
Nakon teških majskih poplava koje su zadesile BiH, Lejla je organizovala akciju prikupljanja najneophodijih lijekova, analgetika i antibiotika za djecu, za Univerzitetski klinički centar Tuzla


Uzrok iznenadne smrti 28-godišnje Tuzlanke, koja je prije tri dana pronađena mrtva u Beču, u stanu u kome je živjela, i dalje nije poznat. Roditelji preminule Lejle Jaganjac pristali su da se izvrši obdukcija te u ponedjeljak, 22. septembra, putuju u Beč.

    
Za sada se jedino zna ne postoje znakovi nasilnog provaljivanja u stan, a uzroci smrti biz će poznati po završetku obdukcije.


Lejla Jaganjac, kao diplomirani farmaceut, bila je zaposlena u jednoj bečkoj apoteci, a Tuzlaci je znaju i kao vrijednu humanitarku koja je nesebično pomagala svom gradu. Nakon teških majskih poplava koje su zadesile BiH, Lejla je organizovala akciju prikupljanja najneophodijih lijekova, analgetika i antibiotika za djecu, za Univerzitetski klinički centar Tuzla.


Predstavnica Crvenog krsta TK Jadranka Duraković potvrdila je za Devni avaz da je gospodin Marcus Christian Wurstbauer, vlasnik apoteke u kojoj je radila Lejla Jaganjac, u junu ove godine Univerzitskom kliničkom centru Tuzla uručio donaciju lijekova u vrijednosi 39.000 eura.


Osim lijekova, paketi su sadržavali i druge dječije potrepštine, poput sredstava protiv ujeda insekata i dječijih pelena, kao i pelene za odrasle.    

 

Lejla Jaganjac završila je Gimnaziju “Meša Selimović” u Tuzli, nakon čega je upisala Farmaceutski fakultet u glavnom gradu Austrije kojeg je nedavno i uspješno okončala. Nakon završenog studija, Lejla se i zaposlila u Beču a prema informacijama sa kojima raspolaže Tuzlanski.ba njen nestanak prijavio je šef, nakon što se Lejla nije pojavila na poslu.
 

Policija je u četvrtak, 18. septembra, u posljepodnevnim satima pronašla njeno beživotno tijelo u stanu u kojem je i živjela.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook