FOTO/ SDP na skupovima u Kaknju i Zavidovićima

Nećemo dozvoliti stranim tutorima i domaćim izdajnicima da podijele BiH!

Front21.09.14, 12:25h

Nećemo dozvoliti stranim tutorima i domaćim izdajnicima da podijele BiH!
Pred velikim brojem okupljenih članova i simpatizera predstavljeni su kandidati SDPBiH iz ovog Kantona za predstojeće oktobarske Opšte izbore

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine počela je sa predizbornim aktivnostima u Zeničko-dobojskom kantonu skupovima u Kaknju i Zavidovićima.

 

Pred velikim brojem okupljenih članova i simpatizera predstavljeni su kandidati SDPBiH iz ovog Kantona za predstojeće oktobarske Opšte izbore.

 

Na skupovima su predstavljeni i rezultati SDPBiH u ZDK, od kojih posebno treba izdvojiti ulaganje u TE Kakanj i rudnike, u čiji je rad i modernizaciju u protekle tri godine uloženo više od 150 miliona KM.

 

sdp-kampanja-2014-1

 

Munib Husejnagić, aktuelni premijer ZDK i nosilac liste SDPBiH za Kantonalnu skupštinu, naveo je da SDP čista obraza podnosi račune svog trogodišnjeg mandata.

 

- Za razliku od onih koji su decenijama bili ujedinjeni u kriminalu, uspjeli smo za tri godine, zajedno sa građanima, mnoge stvari pokrenuti sa mrtve tačke i ovom kantonu vratiti poziciju privrednog lidera u BiH -  rekao je Husejnagić.

 

zlatko-lagumdzija-sdp-kampanja

 

Mirsad Mešić, predsjednik Kantonalne organizacije SDPBiH ZDK i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, naglasio je da će SDP sigurno i u budućnosti biti jedina snaga koja neće dozvoliti razgradnju države.

 

- Svima, koji žele dijeliti ovu zemlju, trebamo ujedinjeni odgovoriti sa osmijehom na licu da im nikada nećemo dati da ostvare svoje naume -  dodao je Mešić.

 

sdp-kampanja-2

 

Nermin Nikšić, federalni premijer i generalni sekretar SDPBiH, okupljenima je naveo podatke o tome kako je aktuelna Vlada FBiH najviše ulagala u ovaj kanton.

 

- Svjedoci smo kako drugi sebi pripisuju ono što smo uradili, ali niko ranije nije vratio trećinu duga prema borcima i kompletan dug penzionerima, niko u FBiH nije omogućio veći broj zaposlenih, uprkos negativnim trendovima na ovom polju u regiji. Nedavno usvojeni zakoni o oduzimanju nelegalno stečene imovine i borbi protiv korupcije stvaraju uslove za efikasniju borbu protiv ovih pošasti i niko više neće moći tražiti opravdanja za svoj nerad u obračunu sa organizovanim kriminalom i korupcijom - istaknuo je Nikšić.

 

bakir-hadziomerovic-sdp

 

Bakir Hadžiomerović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, u svom obraćanju osvrnuo se na aktuelnu situaciju povodom stava američkih činovnika Davida Bartha i Scotta Millera.

 

- Nedopustivo je da trećerazredne birokrate vode predizbornu kampanju za neke druge političke stranke i drže predavanja bazirana na muci naših naroda, isto kao da ova zemlja nema svoje institucije - kazao je Hadžiomerović.

 

Predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija u svom obraćanju naglasio je da je SDPBiH uvijek bila partija koja se borila za jedinstvo svih, a ne samo jednog naroda u BiH.

 

lagumdzija-sdp-kampanja-2014

 

Podsjetio je da je u četvrtak stupio na snagu Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine te još jednom pozvao čelnike političkih stranaka i funkcionere na svim nivoma vlasti da javnosti predstave svoju imovinu i da im svaka nezakonito stečena KM bude oduzeta u skladu sa ovim Zakonom.

 

- Zato moramo imati najviše zastupnika na državnom nivou, jer je to jedina garancija da strani tutori i domaći izdajnici ne podijele ovu zemlju. SDP nije, niti će ikada biti, partija jednog lica, niti je SDP partija koju nam je babo ostavio u amanet -  zaključio je Lagumdžija svoje obraćanje okupljenim, saopćio je Centar za informisanje SDPBiH.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook