FOTO/ SDP BiH u Sanskom Mostu i Ključu

Krećemo u izgradnju brze ceste Lašva-Bihać, koja će napokon Krajinu spojiti sa ostatkom BiH!

Front20.09.14, 13:42h

Krećemo u izgradnju brze ceste Lašva-Bihać, koja će napokon Krajinu spojiti sa ostatkom BiH!
Glavna poruka sa skupova jeste da se na području ovog kantona SDP BiH ima čime pohvaliti, jer iza kadrova ove partije stoje jasno realizirani i konkretni projekti, usmjereni ka poboljšanju života građana USK

Socijaldemokratska partija BiH je u Bosanskoj Krajini nastavila sa svojom predizbornom kampanjom skupovima u Sanskom Mostu i Ključu.

 

U ovim gradovima okupljenim građanima predstavljeni su kandidati SDP BiH sa područja Unsko-sanskog kantona za sve nivoe vlasti u BiH.

 

Glavna poruka sa skupova jeste da se na području ovog kantona SDP BiH ima čime pohvaliti, jer iza kadrova ove partije stoje jasno realizirani i konkretni projekti, usmjereni ka poboljšanju života građana USK.

 

Generalni sekretar premijer FBiH Nermin Nikšić obećao je da će u skorije vrijeme krenuti realizacija projekta izgradnje brze ceste Lašva-Bihać, koja će, napokon, USK, na pravi način, spojiti sa ostatkom zemlje.

 

„Za vrijeme našeg mandata ne postoji problem koji nismo pokušali riješiti, a većinu smo i uspjeli. Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, koji je nedavno stupio na snagu, mnogima neće dati da spavaju mirno. Međutim, za bolje provođenje ovog Zakona bit će nam potrebna vaša pomoć, kako bi što više kriminalno stečene imovine bilo oduzeto. Ovo je Zakon koji smo uspjeli donijeti, kao i mnoge druge zakone, koji naši politički protivnici tek sada najavljuju u svojim kampanjama“, kazao je Nikšić.

 

sdp-u-kljucu-2

 

Mahmut Alagić, nosilac liste za Parlament FBiH, naglasio je da će SDP BiH i dalje raditi zajedno sa građanima na promociji i implementaciji glavnih politika partije.

 

„Dokazali smo da u periodu našeg mandata možemo rješavati nagomilane probleme. Osim građana, naše napore su prepoznale i ostale političke stranke, pa je tako Klub zastupnika naše partije u Federalnom parlamentu jedini klub koji ima veći broj zastupnika, u odnosu na početak svog mandata“, rekao je Alagić.

 

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Hamdija Lipovača u svom je obraćanju najavio skorašnju podjelu materijala u kojima će građani USK jasno znati koje je projekte SDP BiH uspio realizirati za vrijeme svog mandata.

 

„Dokazali smo da znamo i možemo, a upravo je ta snaga dokaz da nikada nećemo dozvoliti podjelu ove zemlje. Iako mnogi to priželjkuju, SDP nikada neće nestati u BiH, Bosanska Krajina će ostati crvena, a SDP BiH i dalje najjača partija u Krajini“, naglasio je Lipovača.

 

SDP-ov kandidat za Predsjedništvo BiH Bakir Hadžiomerović je okupljenima poslao poruku o tome kako nigdje nema više BiH, nego što je to slučaj u Krajini te da je upravo ovaj dio zemlje ključ BiH.

 

sdp-u-sanskom-mostu-2014

 

„SDP je partija koja je zaustavila propadanje ove države i pokrenuo je naprijed. Nemojmo dozvoliti da na vlast opet dođu oni koji će nas vratiti desetke godina unazad“, poručio je Hadžiomerović.

 

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, ponovo je apostrofirao da je ovo jedina politička snaga u BiH koja nikada neće dozvoliti da se naša država dijeli.

 

lagumdzija-sanski-most

 

„Samo sa nama ste sigurni da nikada neće doći do podjele ove zemlje, jer ujedinjeni imamo više šanse da ovu zemlju izvedemo na pravi put. Vjerujte samo onome što vidite svojim očima, a ne praznim obećanjima, stoga 12. oktobra birajte između loših đaka, odnosno prepisivača, i SDP BiH“, zaključio je Lagumdžija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook