Korisna informacija za Sarajlije

Evo kako i kome možete prijaviti napade pasa lutalica

Hronika19.09.14, 14:12h

Evo kako i kome možete prijaviti napade pasa lutalica
Postupajući u skladu sa Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo od 11. septembra 2014.godine Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS je radi uklanjanja opasnih, agresivnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo aktivirala dodatne telefonske linije za hitne prijave napada napuštenih pasa.

 

 

U terminu od 08:00 do 16:00 sati građani Kantona Sarajevo prijave mogu izvršiti pozivom na dežurni telefon za prijave građana 033 770-156, a pored ovog broja, u funkciji će biti i mobilni brojevi 061 145-508 i 061 160-926 u terminu od 08:00 do 22:00 sata.

 

Obrazac prijave napada napuštenih pasa moguće je preuzeti i na portalu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (http://kuip.ks.gov.ba/) u kategoriji “Obrasci”. Ispunjen obrazac može se poslati i putem službenog maila [email protected].

 

Nakon dobijene dojave o napadu psa, kantonalni veterinarski inspektori će dati nalog za hvatanje agresivnog pasa higijenskim servisima za hvatanje pasa lutalica u sastavu KJKP “Rad” i JP "LOKOM" d.o.o. Prilikom intervencije hvatanja pasa, osim inspektora i uposlenika higijenskog servisa, biće prisutni i pripadnici MUP-a KS. Nakon hvatanja, agresivni psi će biti podvrgnuti veterinarskoj obradi ili eutanaziji u područnim veterinarskim ambulantama.

 

Neškodljivo uklanjanje leševa vršit će uposlenici KJKP “Rad” na prostoru sanitarne deponije u Smiljevićima, također pod nadzorom kantonalnog veterinarskog inspektora.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook