Premijera u ponedjeljak na MTV-ju

Dubioza kolektiv i Ničim izazvan predstavljaju nove spotove

Zabava19.09.14, 11:04h

Dubioza kolektiv i Ničim izazvan predstavljaju nove spotove
MTV Premijera u ponedeljak u 20 sati donosi nove spotove sastava Dubioza kolektiv za pjesmu „No Escape (from Balkan)“ i benda Ničim izazvan za numeru „Rekla je“.

 

 

Svega nekoliko mjeseci nakon objavljivanja debi albuma, sastav Ničim izazvan oglašava se sa potpuno novim singlom. Nova pjesma pod imenom ''Rekla je'' snimana je u studiju „Šamarčina“ u Vrbasu, dok su završni zahvati rađeni u Sarajevu, u studiju Đanija Pervana iz benda Letu štuke, koji potpisuje i produkciju ovog singla. Spot je sniman tokom ljetnih živih nastupa i dočarava euforičnu atmosferu koja vlada na koncertima sastava Ničim izazvan.

 

Dubioza kolektiv je obradovala svoje brojne fanove novim spotom, a i sami članovi benda su s nestrpljenjem čekali video za „No Escape (from Balkan)“.  „Konačno smo dočekali snimanje spota na svježem seoskom vazduhu, uz obilje domaće, organski uzgojene hrane i sa svježe ispečenom rakijom. Domaćini su se potrudili da se svi sa snimanja vratimo deblji za pokoji kilogram. Htjeli bismo da naglasimo da za snimanje vratolomnih scena vožnje traktorom i „Tamićem“, kao i scena koje su uključivale interakciju sa domaćim životinjama, nisu korišćeni dubleri. Nijedna životinja nije bila povrijeđena u toku snimanja ovog spota, sa izuzetkom jagnjeta, kojem je uprkos protivljenju vegetarijanskog dijela Dubioza kolektiva, sudbinu zapečatio mesar iz komšiluka”, rekli su iz ovog benda.

 

Produkcija je rađena u studiju Fabrika u Sarajevu, režij u potpisuje Salem Kapić Kantardžić, scenarijo Vedran Mujagić, Erol Zubčević je bio direktor fotografije, za montažu spota je bio zadužen Antonio Ilić, a upečatljive kostime osmislila je Lejla Hodžić.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook