SBB u Varešu, Brezi i Vogošći

Tužilaštvo prije 12. oktobra treba otkriti političare koji su za sebe i stranke opljačkali milione KM od PDV-a

Front19.09.14, 10:14h

Tužilaštvo prije 12. oktobra treba otkriti političare koji su za sebe i stranke opljačkali milione KM od PDV-a
Euforična atmosfera pratila je i sinoćnje predizborne skupove SBB-a u Varešu, Brezi i Vogošći u dupke punim salama, navodi se u saopćenju SBB-a.

 

 

Pred rudarima Breze predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić rekao je da se ne boji državne mafije i postavio je pitanje:
 


- Zašto tužilac Tužilaštva BiH prije izbora 12. oktobra ne otkrije imena koja je već otkrio Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje? Radi se o samom vrhu SDA i pojedincima koji su pokrali milione KM od PDV-a u privatne ili stranačke svrhe. Neka se narodu kaže istina ko ih je i kako vodio i pljačkao. Višemilionska pljačka želi se svaliti na leđa jednog bolesnog političara, a to pravna država i građani ne bi trebali dozvoliti - kazao je Radončić.
 


On je na sinoćnjim skupovima u Varešu, Brezi i Vogošći rekao da SBB ima moćan ekonomski plan za BiH, njeno regionalno povezivanje, dovođenje velikih stranih investitora i jačanje domaćih te borbu s apatijom koja je zahvatila narod, saopšteno je iz stranke.


 
Radončić je, također, ponovio da je BiH suverena država i da njen put neće moći određivati ''Erdoanov vazal Bakir Izetbegović, niti Putinov vazal Milorad Dodik'', stoji u saopćenju.


 
- Mi ćemo izabrati evropski put, potpunu suverenost, EU integracije i bolji život - poručio je Radončić i pozvao građane da ne vjeruju lažima političara koji olako obećavaju radna mjesta, navodi se u saopćenju.

 

sbb-vares-13


 
U Vogošći su posjetitelji tribine SBB-a aplauzima pozdravili tim SBB kandidata Tarika Curića, Ismira Juske, Ibrahima Hadžibajrića, te Fehima Škaljića.
 


- Ovo je bio industrijski centar, ponos BiH, a danas su uništeni najveći sistemi kakvi su bili „Pretis“ ili „TAS“. Samo neodgovorna vlast je mogla uništiti takvu industriju, a Sarajevo kao prijestonica, kada SBB bude preuzeo vlast u oktobru bit će primjer izgradnje i razvoja. Mi imamo tim izvanrednih stručnjaka koji su doktorirali od Tokija do SAD-a i znat ćemo promjeniti i Vogošću i Sarajevski kanton, rekao je Škaljić, nosilac državne liste SBB-a.
 


Na skupovima u Varešu, Brezi i Vogošći predstavljeni su kandidati SBB-a na državnim i federalnim listama te kandidati za skupštine Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona.


 
U Varešu su govorili Fahrudin Brkić u ulozi domaćina i kandidata za Skupštinu ZDK, Alma Muftić, predstavnica omladine i kandidatkinja za Skupštinu ZDK, Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK, Zijad Alajbegović, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, te Mirsad Isaković, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

 

sbb-breza-9


 
U Brezi je domaćin bio Namik Muratović, a govorili su još kandidat OO Breza za Skupštinu ZDK Ćamil Zaimović, te Sarajlić, Alajbegović i Isaković.


 
Pobjednički tim SBB-a u Vogošći pozdravio je Tarik Curić, predsjednik OO SBB-a Vogošća, a osim Škaljića govorili su i nosilac liste za Skupštinu KS Ismir Jusko, nosilac liste za PFBiH Ibrahim Hadžibajrić, nosilac liste za PSBiH Fehim Škaljić, te Dženan Ređo, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, i Bekir Đedović, kandidat za Parlament FBiH.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook