FOTO/ Putin sretan što je sreo Dodika

'Vi ste iskusan čovjek, političar i privrednik, ali vi to sami odlično razumijete...'

Front18.09.14, 16:02h

'Vi ste iskusan čovjek, političar i privrednik, ali vi to sami odlično razumijete...'
Putin je Dodiku poželio uspjeh na predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini istaknuvši da mu je poznato da ga podržava znatan broj birača



Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastao se danas u Moskvi s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i tom prilikom ocijenio da se odnosi između Rusije i RS razvijaju uspješno, što je značajno za situaciju u regiji.
 

"Drago mi je konstatirati da, iako imamo dosta skromne brojke u trgovinsko-ekonomskoj suradnji, ipak, robna razmjena raste, tako da je za četvrtinu povećana u posljednje vrijeme", rekao je Putin, priopćeno je iz Ureda ruskog predsjednika.

 

Putin je Dodiku poželio uspjeh na predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini istaknuvši da mu je poznato da ga podržava znatan broj birača.


"Kod vas će uskoro biti izbori. Želim vam poželjeti uspjeh. Znam da vas znatan broj birača podržava, to je već danas jasno", rekao je Putin, a prenosi Tanjug.
 

Ruski predsjednik je tokom susreta s Dodikom i premijerkom RS-a Željkom Cvijanović podsjetio da se u ovoj godini već sastajao sa predsjednikom RS-a.

 

"Vi ste vrlo iskusan čovjek, i političar i privrednik. Vi to sami odlično razumijete. Veoma mi je drago što vas vidim", rekao je Putin.
 

dodik-cvijanovic-putin

 

Napominjući da su danas složena vremena i u međunarodnim odnosima, i u Evropi, i u svjetskoj ekonomiji, Putin je istaknuo da se odnosi između Rusije i RS-a razvijaju uspješno, što je značajno za situaciju u regiji.
 

On je podsjetio da su nedavno u Rusiji održani izbori za 84 subjekta Ruske Federacije, što su bili najveći izbori u povijesti suvremene Rusije, i općinski i regionalni.


"Izabran je veliki broj rukovoditelja regija Ruske Federacije. Tako da razumijemo da se u predizbornom periodu unutrašnja politička situacija uvijek zahuktava. Ali poslije izbora će, ipak, početi normalan svakodnevni rad", naveo je Putin.
 

Sastanku su nazočili i pomoćnik predsjednika Rusije Jurij Ušakov i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.
 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook