Istraga likvidacije kod Cazina

Uhapšen ubica 'krajiškog Ramba' Nedžada Kličića

Hronika16.09.14, 18:11h

Uhapšen ubica 'krajiškog Ramba' Nedžada Kličića
Istraga se dalje nastavlja u ovom krivičnom predmetu, te se intenzivno traga za preostalim saučesnicima, odnosno saizvršiocima u teškom ubistvu, saopćeno iz Tužilaštva

Pripadnici MUP-a USK-a, po nalogu Tužilaštva USK-a priveli su jednu osobu koja se sumnjiči za ubistvo Nedžada Kličića, zvanog Rambo, iz Cazina, potvrdio je Adnan Tulić, portparol Tužilaštva USK-a, ne želeći otkriti identitet uhapšenog.

 

- To lice je danas privedeno u prostorije Tužilaštva gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je Kantonalnom sudu u Bihaću upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora. Istraga se dalje nastavlja u ovom krivičnom predmetu, te se intenzivno traga za preostalim saučesnicima, odnosno saizvršiocima u teškom ubistvu, saopćeno iz Tužilaštva.

 

Podsjećamo, na Ostrocu kod Cazina u noći sa subote na nedjelju nekoliko osoba sa fantonkama preko lica ušlo je u lokal Gold. Tu su pred svjedocima likvidirali Kličića pucajući mu u potiljak, nakon što su ga nekoliko puta udarili po glavi.

 

Službene verzije o motivu ovog ubistva još nema, a policija je, kako smo već pisali, kao važne za istragu istakla brojne kriminalne kontakte koje je on imao.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook