Bakir Izetbegović u Tuzli

Vraćajući jedinstvo, idemo vratiti snagu!

Front16.09.14, 08:06h

Vraćajući jedinstvo, idemo vratiti snagu!
U organizaciji Općinskog odbora SDA Tuzla sinoć je u Kristalnoj dvorani hotela Tuzla održana tribina na kojoj su predstavljeni kandidati ove stranke za područje Tuzle za predstojeće izbore.

 

- SDA je u proteklim decenijama bila predvodnik svih bitnih procesa i donosilac svih bitnih odluka za BiH i njene građane. Svaku od tih odluka je završila kada su u pitanju otvaranje demokratskih procesa, odbrana zemlje, sklapanje mira, reformski proces, otvaranje bh. institucija i obnova privrede. Ovaj put sebi zadajemo zadaću za slijedeći period a to je intenzivna obnova ekonomije, privrede i intenzivno zapošljavanje. Niko se u ovoj zemlji ne može pohvaliti time da je osobite rezultate postigao u oblasti privredi ako ih je ikada bilo. SDA je svaki proces dosada dovela do kraja, svaku svoju zadaću je završila, ovaj put idemo nanovo, rekao je Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 


U svom obraćanju Izetbegović je kazao da ovaj narod ima pravo na neke pouke iz ovog vremena, naročito iz ovih posljednjih osam godina, te da se podvuče crta i kaže dosta je bilo.

 

- U jedinstvu je snaga. Idemo vratiti snagu, vraćajući jedinstvo. Idemo vratiti snagu koja će nas vratiti na sve pozicije kroz strukturu BiH. Osam loših godina traži osam dobrih godina. Imat ćemo tri prioriteta u slijedećim mandatima. Jedno je očuvanje cjelovitosti države BiH, drugo je jačanje države BiH i njene strukture i treće jačanje ekonomije i zapošljavanja, istakao je kandidat SDA.

 

Amir Fazlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA i član Predsjedništva SDA BiH, te nosilac liste SDA za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, kazao je da su pred nama burne četiri godine za BiH, kada su u pitanju evropski put za BiH, stabilzacija budžeta, reforme.

 

- To može uraditi SDA, jer kad god je bila jaka SDA, bila je jaka i BiH. Kad je god bila jaka SDA išle su brže reforme, to i svijet priznaje. Zato vas molim da se uozboljite u smislu izlaska na izbire. Neko želi da Bošnjaci ne izađu na izbore. Neko želi da zasiti Bošnjake politikom da kažu svi su isti. Ne mogu biti isti oni koji su se borili za nezavisnost BiH, koji su se borili za odbranu od agresije, koji su izgradili bih, koji su vodi ireforme, koji su na tom putu možda griješili. Evo, mi i priznajemo da je bilo grešaka. Bilo ih je kroz kadrovska rješenja. Nama su svi dolazili, prolazili, uzimali funkcije i odlazili. Neka im je sretno, ali neće više nikada biti s nama, poručio je Fazlić.

 

Salko Bukvarević, predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla, poručio je prisutnima da ako žele put prema Evropskoj uniji, NATO-u, novim radnim mjestima, te razvoju Tuzle, Tuzlanskog kantona i BiH da glasaju za kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i za stranku SDA i sve kandidate iz Tuzle.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook