NOVI PROJEKTI ZA OČUVANJE PRIRODNE SREDINE

'Eko život' Zlatni sponzor velike ekološke akcije u BiH

Biznis Klub15.09.14, 14:09h

'Eko život' Zlatni sponzor velike ekološke akcije u BiH
Riječ je o projektu koji se sastoji od tri međusobno povezane akcije - 'Milion sadnica za jedan dan', 'Očistimo zemlju za jedan dan' i 'Mala škola ekologije', a svojim doprinosom 'Eko život' je Zlatni sponzor ovog projekta

 

Ovlašteni bh. operater sistema za postupanje ambalažom i ambalažnim otpadom Eko život d.o.o. Tuzla i Udruženje građana 'Ruke' iz Sarajeva potpisali su 9. septembra ove godine ugovor o pokroviteljstvu nove velike ekološke akcije koja se sprovodi na prostoru cijele Bosne i Hercegovine i realizuje u suradnji sa LETS DO IT timom.


Riječ je o projektu koji se sastoji od tri međusobno povezane akcije - 'Milion sadnica za jedan dan', 'Očistimo zemlju za jedan dan' i 'Mala škola ekologije', a svojim doprinosom 'Eko život' je Zlatni sponzor ovog projekta.  


Novi "Let's Do It" projekat započeo je sa realizacijom 1. septembra ove godine pripremama za prvu veliku akciju "Milion sadnica za jedan dan",  a završava se aktivnostima nakon akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan" sredinom 2015. godine.


Realizaciju cjelokupnog projekta sprovode volonteri iz cijele Bosne i Hercegovine.


- Potpisanim ugovorom definiran je zajednički interes koji ima za cilj uspostavljanje obrazovne, društveno korisne i komplementarne saradnje pružanjem pokroviteljstva volonterskom projektu 'Let's Do It',  koji organizuje Udruženje građana 'Ruke', pojašnjavaju iz Eko života.


Poseban akcenat ovog pokroviteljstva se odnosi na pružanje pomoći pri organizovanju "Male škole ekologije" koju realizuje Udruženje građana "Multi" tj. Let's Do It lokalni tim za Grad Tuzla, u suradnji sa Eko životom.  


U okviru ovog projekta planirane su posjete svim osnovnim i srednjim školama na području Općine Tuzla, dok će se sprovođenje edukativnog programa za djecu predškolskog uzrasta posebno osmišljavati u vidu kreativnih radionica, gledanja animiranih ekoloških filmova i drugih edukativnih aktivnosti na temu očuvanja prirodne sredine.

 

(DEPO PORTAL/aa)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook