NAKON ŠTO SE OGLASIO REIS HUSEIN KAVAZOVIĆ

SDA izmjestila skup iz prostora džamije u Mostaru

Front15.09.14, 01:11h

SDA izmjestila skup iz prostora džamije u Mostaru
Nakon što je reisu-l-ulema Husein Kavazović zatražio/naredio da političke stranke isele kampanju iz objekata IZ-a, SDA HNK obavijestila javnost o novom prostoru u kojem će biti održana pres konferencija u Mostaru, izvještava portal STARMO.ba

 

Iz Kantonalnog odbora (KO) SDA HNK stigla je obavijest o tome da će najavljena konferencija za medije, na kojoj će biti predstavljeni kandidati SDA iz Hercegovačko-neretvanskog kantona na predstojećim općim izborima, biti održana u ponedjeljak 15. 09. 2014. godine u 11 sati u sali Kantonalnog odbora SDA HNK, u ulici Rade Bitange 13, u Mostaru.
 

Javnosti će se predstaviti 51 kandidat SDA iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, i to za Predstavnički dom Paralamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, i za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Podsjetimo, prvobitno je bilo najavljeno da će navedena press-konferencija Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona biti upriličena na terasi Koski-Mehmed pašine džamije.

 

Međutim, u subotu kasno poslijepodne se oglasio kabinet reisu-l-uleme IZ u BiH, Husein ef. Kavazovića, koji je pozvao političke stranke da isele izbornu kampanju iz objekata IZ-a, jer oni pripadaju svim vjernicima, a ne samo nekima od političkih opcija.

 

STARMO.ba/DEPO PORTAL


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook