FOTO/ Obilne padavine u USK izazvale nove probleme

Voda se povlači, ali se u Cazinu aktiviralo više od 100 klizišta

Hronika14.09.14, 17:42h

Voda se povlači, ali se u Cazinu aktiviralo više od 100 klizišta
Zbog aktivacije klizišta u mjestu Puškari, saobraća se jednom trakom.

 

Prestankom kišnih padavina stanje u vezi sa poplavama na području Unsko-sanskog kantona je stabilnije, ali građanima Cazina, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, probleme i dalje stvaraju klizišta.

 

Poplave uzrokovane obilnim kišnima padavinama nanijele su materijalnu štetu na više desetina objekata te na poljoprivrednim usjevima. Stanovnicima Cazina probleme stvara više od 100 klizišta aktiviranih tokom i nakon posljednjih padavina.

 

kliziste-usk

 

Na poplavljenim područjima općine Cazin, kako navode u Kantonalnoj upravi civilne zaštite USK-a, situacija je danas nešto povoljnija u odnosu na jučer. Voda se povlači iz poplavljenih domova, a mještani rade na sanaciji objekata i čišćenju.

 

"Zbog aktivacije klizišta u mjestu Puškari, saobraća se jednom trakom. Most u mjestu Rajak za mjesnu zajednicu Mutnik neprohodan je zbog oštećenja, a vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, uposlenici javnih preduzeća, su u stanju pripravnosti", saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

 

kliziste-odron-cesta

 

Na području općine Bihać nema većih promjena na poplavljenim područjima, a vodostaj rijeke Une sinoć i danas iznosi 116 cm.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook