POLICIJA ZATEKLA TRAGOVE KRVI NA ASFALTU

Okršaj u Doboju: Izbila tuča u centru grada, a onda se zapucalo...

Hronika14.09.14, 13:50h

Okršaj u Doboju: Izbila tuča u centru grada, a onda se zapucalo...
Policijskoj stanici Doboj 1 jutros je oko 05.55 sati prijavljeno da je u centru grada, nakon tuče između dvije osobe jedna od njih ostala da leži na ulici

 

Policija u Doboju radi na identifikovanju i pronalsku osoba koje su učestvovale u tuči i pucnjavi jutros u tom gradu.

 

Policijskoj stanici Doboj 1 jutros je oko 05.55 sati prijavljeno da je u centru grada, nakon tuče između dvije osobe jedna od njih ostala da leži na ulici.

 

- Dolaskom patrole policije nisu zatečeni učesnici događaja, ali su na licu mjesta pronađeni tragovi krvi. Daljom operativnom provjerom u zdravstvenim ustanovama u Doboju i okolnim mjestima utvrđeno je da nije bilo prijema osoba koje bi eventualno bile povrijeđene u tuči. O svim prikupljenim saznanjima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj koji je naložio da se izvrši uviđaj i preduzmu sve mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog događaja, saopćeno je iz CJB Doboj.

 

Po do sada prikupljenim operativnim saznanjima, u tuči je učestvovao V.P. sa područja Doboja i jedna za sada nepoznata osoba.

 

Pri tome je nepoznata osoba V.P. nanijela povredu vatrenim oružjem, nakon čega ga je uz pomoć, također za sada nepoznatih osoba, odvezla sa vozilom u nepoznatom pravcu.

 

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj u saradnji sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije Banja Luka intenzivno rade na identifikovanju i pronalasku osoba koje su učestvovale u tuči i pucnjavi, kao i na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.

 

U vezi s tim, više osoba je pozvano radi obavljanja informativnih razgovora.

 

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook