VIDEO/ PROCURIO SNIMAK BRUTALNOG NAPADA

Trenutak kada je usred noći u Beogradu nokautiran gay aktivista iz Njemačke

Hronika14.09.14, 12:18h

Trenutak kada je usred noći u Beogradu nokautiran gay aktivista iz Njemačke
Sinoć je na You Tube-u objavljen snimak na kome je zabilježen trenutaka kada je njemački aktivista brutalno nokautiran u sred Beograda

 

U tučnjavi koja se u noći 12. na 13. septembra dogodila u Brankovoj ulici u Beogradu teško je povrijeđen njemački LGBT aktivist D.H. (27), koji je završio u tamošnjem Urgentnom centru.


U subotu ujutro hitno je operisan jer mu je zbog hematoma na mozgu život bio ugrožen, no prema pisanju srbijanskih medija, oko 13 je sati otvorio oči te je komunikativan.


Mediji su također potvrdili i da su sva tri napadača u međuvremenu uhapšena.


Predstavnica LABRIS-a Jovanka Todorović je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekla da se incident dogodio između dva i tri sata u Brankovoj ulici, da je teško ozlijeđen njemački državljanin te da je dvodnevna LGBT konferencija, koja se trebala održati u Beogradu, do daljnjeg otkazana.


- Njegovo stanje je kritično, znamo da ima teška oštećenja mozga, rekla je Todorović, dodajući da je imala poziv ministra policije Nebojše Stefanović, da se radi na rasvjetljavanju ovog slučaja i da je uključena i kriminalistička policija.


Njemački veleposlanik Heinz Wilhelm rekao je kako je uznemiren viješću koju je primio o povredi njemačkog državljanina i dodao da još uvijek nije poznato što se tačno te noći dogodilo.


Sinoć je na You Tube-u objavljen snimak na kome je zabilježen trenutaka kada je njemački aktivista brutalno nakautiran.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook