VIDEO/ LIKVIDIRAN PO NAREĐENJU?

Šok i nevjerica u Cazinu: Krajiški Rambo ubijen u krvavom mafijaškom obračunu!

Hronika14.09.14, 10:42h

Šok i nevjerica u Cazinu: Krajiški Rambo ubijen u krvavom mafijaškom obračunu!
Kako se doznaje iz još nepotvrđenih izvora, a prema riječima očevidaca, Kličić je ubijen od strane nepoznatih osoba, maskiranih sa fantomkama na glavama te dugim cijevima. Sve desilo nevjerovatno brzo...

Oko jedan sat poslije ponoći na lokalitetu Ostrožac, općina Cazin, u kafiću Gold, više maskiranih i naoružanih osoba je lišilo života Nedžada Kličića zvanog Rambo.

 

Ovo je novinarima danas potvrdio portparol Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Tulić, dodajući da su odmah nakon toga na lice mjesta izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) USK-a.

 

Po njegovim riječima, oni su po naredbi Kantonalnog tužilaštva izvršili uviđaj i poduzeli niz drugih istražnih radnji.

 

- Ono što je bitno istaći jeste da se provjerava niz indicija, činjenica i informacija, koje mogu ukazati na identitet izvršioca ovog teškog krivičnog djela, ubistva - istakao je Tulić.

 

Dodao je da je u toku intenzivna potraga za počiniocima, a da će mediji o svim saznanjima tokom istrage biti blagovremeno obaviješteni.

 

Kako piše Cazin.net, u toku večernjih sati 13-14. septembra, u mjestu Ostrožac,desio se krvavi obračun vatrenim oružjem. U njemu je stradao Cazinjanin Nedžad Kličić.


Kako su društvenim mrežama počele već kružiti priče, navodno se radi i mafijaškom obračunu, u kojem je stradao Kličić.


Cazin.net navodi da je sve počelo prije nekoliko dana, kada je u toku večernjih sati na porodičnu kuću Nedžada Kličića bačena eksplozivna naprava, koja nije nikog ozlijedila, te je vjerovatno bila upozorenje određenih osoba.


Kako se doznaje iz još nepotvrđenih izvora, a prema riječima očevidaca, Kličić je ubijen od strane nepoznatih osoba, maskiranih sa fantomkama na glavama te dugim cijevima. Sve se desilo nevjerovatno brzo, gdje je Kličić likvidiran, a isti su pobjegli sa lica mjesta. Kako navodi izvor cazinskog portala, radi se o specijalnoj mafijaškoj organizaciji.

 

Poznat po krivičnim djelima


Kličić je bh. i javnosti u regionu postao poznat po videoklipu "Born for Action" (Rođen za akciju), koji je snimio u avgustu prošle godne i objavio na internet-stranicama. Tada je osumnjičen za nezakonito posjedovanje oružja i eksplozivnih materijala. Krajiškoj policiji odranije je poznat po činjenju različitih krivičnih djela.


U jednom od mnogobrojnih akcija policije, Nedžada Kličića su priveli pripadnici MUP-a USK zbog napada na benzinskoj pumpi "Barel" u Ćoralićima kada je udarcima pesnicama teško povrijedio 67-godišnjeg Huseina Lepuzanovića, suvlasnika pumpe. Kličić je Lepuzanoviću tada nanio tešku povredu glave zadajući mu više udaraca.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook