NAŠA STRANKA U DOMU MLADIH

Danis Tanović: Ako mislite da vam je dobro, glasajte za iste, ako ne - glasajte za Našu stranku

Front13.09.14, 22:48h

Danis Tanović: Ako mislite da vam je dobro, glasajte za iste, ako ne - glasajte za Našu stranku
Okupljenim gađanima su predstavljeni svi kandidati i kandidatkinje za sve nivoe vlasti na općim izborima

 

Kampanja Naše stranke za predstojeće izbore zvanično je započela večeras u malom amfiteatru Doma mladih u Sarajevu, pod sloganom „Nemamo slogane, imamo rješenja“.

 

Okupljenim gađanima su predstavljeni svi kandidati i kandidatkinje za sve nivoe vlasti na općim izborima.

 

Prisutnima su se obratili predsjednik Naše stranke Dennis Gratz, potpredsjednica Sabina Ćudić te potpredsjednici Predrag Kojović i Danis Tanović, osnivač Naše stranke.

 

Gratz se osvrnuo na historijat Naše stranke, poteškoćama i iskušenjima, koja je prolazila u procesu svog političkog sazrijevanja, jednako kao i o njenim principima, koji je čine jedinstvenim fenomenom u političkoj historiji BiH.

 

- Šest godina od osnivanja još uvijek njegujemo ista uvjerenja. Opstali smo i izgradili se u respektabilnu političku stranku, a da pritom nismo izgubili integritet. Opstali smo i ostali svježi, oštri i srčani. Naučili smo da djelujemo u zatrovanoj političkoj areni naše zemlje, a pritom se nismo prodali. To je naš najveći kapital - kazao je Gratz.

 

Kojović je naglasio spremnost Naše stranke da preuzme odgovornost poslije izbora, podsjećajući da je ova stranka bila spremna i neposredno poslije februarskih protesta učiniti isto, nudeći konkretan niz mjera, koje su bile usmjerene na smanjenje nekontrolirane javne potrošnje i stvaranje povoljnijeg ambijenta za zapošljavanje.

 

- Vlast je tada odbila naš prijedlog. Ali kao što historija nedvosmisleno pokazuje, dobru, moralnu ideju nije moguće zaustaviti. Njeno ostvarenje može se samo odgoditi. Rok za koji je sadašnja vlast odgodila naše preuzimanje odgovornosti ističe 12. oktobra i ovaj put o njemu neće odlučivati interesne stranačke koalicije nego građani - kazao je Kojović.

 

Lični fokus Sabine Čudić, kandidatkinje za Skupštinu KS su prava porodilja, kao i zapošljavanje. Istakla je da je jako važno povezati obrazovanje sa sistemom rada, jer kako je istakla "moramo analizirati postojeće stanje na tržištu i povezati ga sa sistemom obrazovanja".

 

Osnivač Naše stranke Danis Tanović je kazao, da do rješenja problema koje Bosna i Hercegovina ima, doći će kada građani na ovim izborima izaberu pametne i pristojne ljude.

 

- Predrag Kojović i Tarik Haverić su u Skupštini Kantona Sarajevo pokazali da su pametni i pristojni. Stoga treba glasati za Našu stranku, jer ova stranka i ovi ljudi imaju rješenje za probleme - kazao je Tanović u izjavi za Agenciju Fena

 

Poruka građanima BiH od Danisa Tanovića je: „Ako mislite da vam je do sada bilo dobro, glasajte za iste, ako ne, onda glasajte za Našu stranku“.

 

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook