SVI SU KRIVI OSIM NJEGA

Sušić opleo po igračima: Nemaju pravo komentarisati trenera, neki ne zaslužuju da budu u ekipi

Sport12.09.14, 12:45h

Sušić opleo po igračima: Nemaju pravo komentarisati trenera, neki ne zaslužuju da budu u ekipi
Nakon što je bio kritikovan od medija i ponekih igrača iz kadra, trener BiH Safet Sušić svojim je izjavama zapravo svu krivicu za poraz prenio na igrače. Kako nas uči historija, to je nešto što trener nikad ne bi smio napraviti

U svojim je kritikama najglasniji bio Senad Lulić, koji je javno kritikovao izbor igrača koji su igrali protiv Cipra. Sušić odgovara:

 

'Kada se vidim sa Lulićem, dat ću mu do znanja da nema pravo da govori o sastavu, pogotovo jer sam imao dilemu da li da dam priliku njemu ili Sejadu Salihoviću. Možda sam baš tu pogriješio' - kazao je Sušić.

 

Nakon što je svoje rekao Luliću, Sušić nije stao već je napravio ono što je malo koji trener spreman. Objasnio je kako dobar dio igrača uopće niti ne spada u kadar, već su tu zbog iznimno slabe konkurencije:

 

'Ima igrača koji su nezadovoljni, ali neki bi možda trebali biti sretni zbog poziva u reprezentaciju. Pojedincima je sretna okolnost što mi objektivno imamo vrlo slabu konkurenciju, jer da nije tako, još nakon utakmice s Nigerijom na Mundijalu bar pola naše ekipe trebalo se oprostiti. Da mogu, da imam alternativu, i sada bih se oprostio s barem pet-šest igrača'.

 

Priča se i da je stavljanje u prvi plan nekih novajlija narušilo atmosferu. On se osvrnuo zašto je u igru postavio između ostalog i Hajdukov dvojac, Avdiju Vršajevića i Tina-Svena Sušića: 'Spreman sam i prihvaćam kritiku, ali u nekim stvarima treba biti malo više realan. Ovoga puta imali smo tri igrača iz naše lige. Na Mensura Mujdžu njegov trener u Freiburgu ne računa, Sejad Salihović vrlo malo igra u Hoffenheimu, a događaa se, očito, da su pojedinci shvatili da im je mjesto zagarantirano pa ne pružaju sve od sebe i to se onda odrazi i na rezultat. Svi se trebaju zapitati' - upozorio je selektor BiH.
 

Nakon ovih izjava selektora Sušića, sigurno će biti još nekih reakcija. Očito se vuku repovi još s posljednjeg Svjetskog prvenstva, a s ovakvim si izjavama trener BiH nije nimalo olakšao situaciju. Štoviše, ako nas historija ičemu uči, nakon ovakvih izjava kola obično samo dodatno nizbrdo.

 

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook