JASNA PRAVILA

Kako se snalaze plavuše, crnke, crvenokose i brinete u poslovnom svijetu

ŽENA iN10.09.14, 08:59h

Kako se snalaze plavuše, crnke, crvenokose i brinete u poslovnom svijetu
Stereotipi i predrasude svugdje su oko nas. Plavuše su glupe, crvenokose vatrene, a brinete dosadnjikave… Koliko ima istine u tome i kakvu vezu između poslovnih pozicija i boje kose su stručnjaci otkrili, donosimo vam u nastavku

Odabir boje kose o vama otkriva puno više osim stilskih sklonosti te u mnogim slučajevima kod sugovornika izaziva određene podsvijesne emocije i zaključke.
 

Crvenokose su borbene i kreativne


Crvenokose prati reputacija vatrenih i temperamentnih zavodnica, koje uz to što su kreativne, ne boje se reći svoje mišljenje. Međutim, istraživanje je pokazala kako će samo 13 posto šefova odabrati crvenokosu kandidatkinju, koja će ujedno vrlo vjerojatno brzo napredovati zahvaljujući svojoj oštroumnosti i promišljenosti.
 

Plavuše su seksi i iskrene


Uvriježeno je mišljenje kako se plavuše bolje zabavljaju, a istraživanja su potvrdila kako ova boja kose ženama pomaže da se osjećaju, ali i izgledaju seksi. Iako ih prati reputacija “glupih plavuša” istraživanja su pokazala kako plavuše dominiraju ženskim dijelom političke scene te su vrlo fokusirane na cilj.
 

Brinete su marljive i odgovorne


Okolina ih najčešće percipira kao pametne i pouzdane, drugim riječima – odlične kandidatkinje za posao. Kada bi kandidatkinju za posao morali birati temeljem boje kose, čak 67 posto žena odabralo bi brintetu. Istraživanje je pokazalo kako to nije zato jer su one pametnije, nego jer su marljivije i odgovornije, piše Gloria.
 

Crnokose su dubokoumne


Kada govorimo o stereotipima vezanima za boju kosu, tu svakako pripada i uvriježeno mišljenje da su crnokose žene stručnjakinje za financije. Uz to, one su i dubokoumne te sklonije gledanju 'šire slike'. O svemu će uvijek dobro promisliti i potražiti odgovore duboko u sebi.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook