Uhapšeno 14 osoba

U akciji 'Džoker' pronađeni novac, cigarete i duhan

Hronika02.09.14, 14:21h

U akciji 'Džoker' pronađeni novac, cigarete i duhan
Policija RS-a je prilikom pretresa više lokacija na području Banje Luke, Laktaša i Gradiške, u akciji ''Džoker'' izuzela određenu količinu novca, veću količinu cigareta i duvana, kao i druge predmete.



Ovu operativnu akciju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Hrvatske, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, a usmjerena je na lišavanje slobode organizovane grupe koja se bavila krivičnim djelima „organizovani kriminal“, „krijumčarenje“, „poreska utaja“ i „nedopuštena trgovina“.


Pretrese na 21 lokaciji u Banjoj Luci, Laktašima i Gradišci su izvršili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS u saradnji sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Banja Luka i Specijalne jedinice policije.



U ovim aktivnostima slobode je lišeno 14 osoba, a sedam soba su slobode lišili policijski službenici MUP-a Hrvatske u Hrvatskoj (radi se održavljanima Hrvatske).



Osobe koje su predmet ove istrage se sumnjiče za krijumčarenje cigaretama iz BiH u Hrvatsku u vrijednosti od oko 1.200.000 KM, čime su oštetili budžete RS i BiH, potvrđeno je iz entitetske policije.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook