Video / Odazvali se pozivu Zoke Ćatića

Članovi Dubioze kolektiv pridružili se kampanji samošamaranja

Hronika01.09.14, 18:00h

Članovi Dubioze kolektiv pridružili se kampanji samošamaranja
Članovi bh. grupe Dubioza kolektiv odazvali su se pozivu Zorana Zoke Ćatića, popularnog radijskog voditelja i aktiviste, u izazovu ''dozovi se''.

 

 
Naime, Ćatić je pokrenuo kampanju samošamaranja s ciljem skretanja pažnje na važnost predstojećih Općih izbora. 


"Kampanja Ice Bucket Challenge je super na globalnom nivou, ali nije primjerena situaciji u BiH i onome što mi trenutno preživljavamo", rekao je Ćatić, dodavši da ovim gestom želi skrenuti pažnju, ali i obećati samom sebi, da će voditi računa za koga će glasati na predstojećim izborima, pod cijenu i nevažećeg glasačkog listića.


"Odazivamo se na izazov Zoke Ćatića. Danas nam je šamar puno potrebniji od polijevanja vodom u Ice Bucket Challengeu. Veliki broj naših sugrađana je dovoljno poliven vodom u ovogodišnjim poplavama i ljudi čekaju zimu u kućama koje nisu uslovne za život. Istovremeno, političke partije troše milione na predizborne kampanje", kazao je Brane Jakubović, frontmen Dubioze.


Njegov kolega Almir Hasanbegović je prozvao Frenkieja i obećao da će dobro razmisliti za koga će glasati na Oktobarskim izborima makar i po cijenu nevažećeg listića.


Član Dubioze kolektiv Adis Zvekić izazvao je Marija Knezovića, frontmena grupe Zoster, dok je Vedran Mujagić izazvao režiserku Jasmilu Žbanić. Mario Ševarac izazvao je Grofa Djuraza, a Armin Buštalić Srđana Vuletića, dok je Senad Šuta izazvao glumca Gorana Bogdana.


Brane Jakubović je izazvao lidere svih političkih partija da se ošamare da se, kako su rekli, raja malo zabavi. 

 

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook