NAKON OŠTRIH RIJEČI NA RAČUN NJENOG DJEDA

Titova unuka poručila predsjedniku HDZ-a: 'Tomica – volim te!'

Hronika30.08.14, 17:29h

Titova unuka poručila predsjedniku HDZ-a: 'Tomica – volim te!'
Saša Broz prokomentirala je nedavne Karamarkove izjave u kojima se žestoko okomio na čelnika nekadašnje SFRJ kazavši da se Tita pogrešno prikazuje kao 'nekakvog bonvivana, hedonista, odnosno normalnog čovjeka'

Na nedavne najnovije osuđujuće izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o njenu djedu i prvom čovjeku nekadašnje Jugoslavije Josipu Brozu Titu, danas je na svom profilu na Facebooku ironično uzvratila kazališna redateljica Saša Broz.

 

– Bravo za Karamarka, on je moj novi idol! Stvarno nije lak posao naći adekvatan "lijek" za ovo naše bolesno društvo. Znala sam da će jednog dana dojahati moj princ, toplog srnećeg pogleda, zaštitnički raspoložen prema rvackoj naciji. Živio ti nama 1000 godina! – napisala je Saša Broz na Facebooku.

 

Nastavivši u istom ironičnom tonu Titova je unuka iznijela i svoj protuprijedlog napisavši: "'Dođe mi da se vratim u djetinjstvo i napokon naučim nešto iz povijesti, a ne sve te laži na kojima smo svi mi odrasli. Ja ću glasati za to da se, kada se napokon Hrvati oslobode ukletog duha mog djeda, sve ulice i trgovi koji su imali njegovo ime preimenuju u Trg Tomislava Karamarka presvijetlog i plemenitog – AMEN! P.S. ...a ja ću se tada gola okupati u Manduševcu. Tomica – VOLIM TE!"

 

Ovim je riječima Saša Broz prokomentirala nedavne Karamarkove izjave u kojima se žestoko okomio na čelnika nekadašnje SFRJ kazavši da se Tita pogrešno prikazuje kao "nekakvog bonvivana, hedonista, odnosno normalnog čovjeka", umjesto da ga se kvalificira kao, kako reče Karamarko, jednog od deset najvećih svjetskih zločinaca, tajnog suradnika NKVD-a i Staljina te izvršioca ili naredbodavca tisuća ubojstava koji mora biti sankcioniran.

 

Čelnik HDZ-a tad je ponovio i to kako će HDZ, dođe li na idućim parlamentarnim izborima na vlast, provesti djelomičnu lustraciju te da će "Tito otići s trgova i ulica". A mogao bi i iz knjiga jer HDZ-ovci drže da se Titov lik i djelo na posve pogrešan i netočan način prikazuje u sadašnjim udžbenicima iz povijesti. – Davno smo se obračunali sa svim totalitarizmima osim komunističkih. Još uvijek je vinovnik i čovjek koji je odgovoran za sve zločine koji su načinjeni nad hrvatskim narodom i ne samo nad hrvatskim narodom, pa evo i tu, na Daksi, slavljen kao neka povijesna, hrvatska osobnost. On to nije. On je samo zločinac. Govorim, naravno, o Josipu Brozu Titu. To je naša tragedija. Međutim, čini mi se da naša politička elita ove lijeve provenijencije nije jednostavno spremna suočiti se s istinom o tome. Na njihovu žalost, Europa će ih na to natjerati. Ono što je bitno jest da Hrvatska demokratska zajednica želi graditi sustav, društvo distancirano od bilo kojeg totalitarizma – kazao je Karamarko prošle subote u Dubrovniku tijekom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Dan poslije na jednoj je od tribina dodao kako aktualna vlast pokušava zataškati komunističke zločine te zaštititi "zločinca i diktatora Josipa Broza Tita".

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook