NEKADAŠNJE ZVIJEZDE FTV U ZAJEDNIČKOJ POLITIČKOJ KAMPANJI

Bakir Hadžiomerović i Segmedina Srna ujedinjeni do pobjede!!!

Front29.08.14, 19:22h

Bakir Hadžiomerović i Segmedina Srna ujedinjeni do pobjede!!!
Dobili smo mnoge medijske bitke, dobit ćemo i ovu – političku, uvjeren je Hadžiomerović kojeg je, po mišljenju bivših kolega, upravo šikaniranje od strane nove uprave FTV-a velikim dijelom odvelo u ovu političku avanturu iz koje će on, ali i njegova kolegica Segmedina Srna, uvjeren je u to, izaći kao pobjednici

Nekada su bili najveće nacionalne tv zvijezde u BiH; sada su političari ujedinjeni u borbi za izbornu pobjedu – Bakir Hadžiomerović i Segmedina Srna. Bili su, uz Nisveta Džanku, najveće zvijezde FTV-a iz vremena kada je ova televizija  sa svojom domaćom produkcijom suvereno vladala medijskim tržištem BiH. Onda su došla neka druga vremena u kojima je ovo dvoje popularnih tv. novinara i urednika skinuto sa tv ekrana. Politika se prije nekoliko godinagrubo poigrala sa njima pa su se zato ovo dvoje nekadašnjih medijskih djelatnika upustili u vode politike – vjerovatno da im se ne događaju takve stvari u karijerama i životima.

 

Ovih dana su njih dvoje mogu vidjeti na pripremnom predizbornim skupom SDP-a  .u Konjicu. Kao što se zna, Hadžiomerović je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, dok je Segmedina Srna, zajedno sa Dževadom Bećirevićem i Slavišom Šućurom na čelu jake liste SDP-a u Kantonu Sarajevu.

 

„Zajedno smo dobili mnoge medijske bitke, dobit će zajedno i ovu“ kaže Hadžiomerović koji je siguran u svoju pobjedu ali i pobjedu SDP-a u sarajevskom kantonu.

 

O FTV-u, nekadašnjem i sadašnjem, ne žele da govore, ali kako naš portal iz svojih dobro obavještenih izvora saznaje, većina nekadašnjih, osim uskog kruga oko trenutnog menadžmenta, novinara i urednika sa FTV-a  sa simpatijama gleda na politički angažman svojih nekadašnjih kolega.

 

„Šta su drugo mogli,  godinama im, iako je svako od njih bio najboljih u okviru programa kojim su se bavili, nisu dali da rade svoj posao, tako da su ih maltene prisili da putem politike bore sa čuvanje svog profesionalnog i ljudskog dostojanstva“ kaže jedan od vodećih urednika FTV-a koji je iz razumljivih razloga želio da ostane anoniman.

 

U svakom slučaju, sada se Bakir Hadžiomerović i Segmedna Srna nalaze pred jednom od svojih najvećih životnih utakmica. Zato u tu bitku ulaze  u duhu slogana SDP-a za ove izbore – UJEDINJENI. 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook