VIDEO/ Ipak je to neki drugi svijet

Sarajevo teško poraženo, Borussia zabila sedam golova!

Sport29.08.14, 08:02h

Sarajevo teško poraženo, Borussia zabila sedam golova!
Fudbaleri Sarajeva nisu uspjeli da naprave čudo i plasiraju se u grupnu fazu Evropa lige.

 

Naime, bordo tim je i sinoć teško poražen od Borussije M'Gladbach, koja je nakon 3:2 na Koševu slavila na Borussia Parku sa 6:0. Ipak, tim sa Koševa je ostvario cilj plasmanom u play-off, ali treba reći da nisu imali ni sreće prilikom žrijeba.

 

Sarajevo je hrabo ušlo u meč bez previše respekta prema domaćinu- Upravo je bodo tim prvi zaprijetio, igrala se 6. minuta kada je Okić šutirao, ali je Soomer bio na mjestu. U 13. minuti Kramer je ubacio, ali Bandović uz malu nesigurnost izbacio loptu u polje. U 16.minuti sjajna akcija tima sa Koševa, ali Duljević i Okić se nisu sporazumjeli, pa je akcija propala. U 19. minuti velika šansa za Sarajevo. Sve je sam uradio Duljević, nanizao nekoliko igrača, došao ispred golmana, ali je slabo šutirao, pa je Soomer odbranio.

 

Kazna je uslijedila minut kasnije. Hahn je primio loptu iskosa, te se odlučio za udarac, niko ga nije blokirao, a Bandović je pogledom ispratio loptu u mrežu. Minut kasnije Bandović je bio na nivou i sjajno skinuo udarac Hrgote.

 

U 24. minuti bilo je 2:0, a maestralno je pogodio Xhaka sa preko 25 metara. U 28. minuti Stojčev majstorski gađa, ali lopta ide preko gola. U 34. minuti već je 3:0. Bila je to sjajna kontra, koju je na kraju zaključio Hrgota. U 35. minuti Raffael u sjajnoj šansi, ali Bandović brani.

 

U 42. minuti još jedna velika šansa za bordo tim, ali Okićev udarac sjajno brani Soomer. U 44.minuti Hrgota u novoj šansi, ali Bandović dobro brani.

 

Drugi dio je počeo dvostrukom izmjenom Dženana Uščuplića, koji je uveo Bilbiju i Protića. Uvodni minuti nisu donijeli neke prilike, Sarajevo dobro stajalo na terenu. U nastavku smo gledali dosta mirniju igru, niti jedni niti drugi nisu previše kidisali ka golu. U 66. minuti Hrgota se dugo namještao, ali je na kraju njegov udarac bio izblokiran. Samo minut kasnije novi pogodak. Raffael sjano pronalazi Hrgotu, a ovaj je ponovo bio neumoljiv. Ovo mu je bio četvrti pogodak u dvomeču protiv Sarajeva.

 

U 73.minuti dosuđen je penal za domaće, nakon što je Dupovac srušio Herrmanna. Siguran je bio rezervista Hazard. U 79. minuti Bandović dobro brani udarac Herrmannu. U 81. minuti bilo je 6:0. Novi sjajan pogodak je postigao neumoljivi Hrgota. U 90. minuti Tatomirović je zaradio drugi žuti karton, a samim time i isključenje. U prvoj minuti sudijske nadoknade, Hazard je čudesno pogodio iz slobodnjaka za konačnih 7:0.

 

 

Borussia – Sarajevo 7:0
(Hahn 20, Xhaka 25, Hrgota 34, 67, 82, Hazard 74, pen, 90)
Borussia:  Sommer, Álvaro Domínguez, Johnson, Jantschke, Stranzl, Kramer (od 55. Dahoud), Korb, Hahn (od 64. Herrmann), Xhaka, Raffael (od 70. Hazard), Hrgota.
Sarajevo: Bandović, Tatomirović, Berberović, Dupovac, Stojčev (od 46. Bilbija), Duljević, Cimirot, Puzigaća (od 46. Protić), Okić (od 75. Handžić), K. Velkoski, Radovac.

 

(Scsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook