FOTO/ NIKAD ZGODNIJE

Imaju pedeset, a na izgledu im zavide i upola mlađe

Zabava27.08.14, 18:11h

Imaju pedeset, a na izgledu im zavide i upola mlađe
Danas su pedesete nove četrdesete, žene se brinu o svom tijelu, dostupnija je njega...

I ove se ljetne sezone sjećamo Pipi i osamdesetih.

 

Kultna reklama takav status ponajprije duguje Ani Sasso, misici iz 1982. godine koja svojom linijom ponovno oduševljava. Ona se jučer nije odazvala razgovoru, ali fotogalerije sa splitskih plaža otkrivaju njezin izvrstan stas i u 51. godini života.

 

Nešto ranije ovog ljeta svjetske medije svojom fotografijom u kupaćem kostimu zadivila je također 50-godišnjakinja. Riječ je o manekenki Elle Macpherson čije bi tijelo poželjele i upola mlađe žene. U čemu je kvaka, zašto su pedesete nove četrdesete i kako u tim godinama izgledati sjajno, održati formu i jednostavno im prkositi?

 

 

Kombinacija tjelovježbe, pravilne prehrane i stava, zaključak je kad se objedine stavovi i izjave svih tih zgodnih žena u pedesetima. Stručnjaci dodaju kako je danas ipak drukčije živjeti pedesete nego što je to bilo nekada. Dobna granica generalno se pomaknula, kasnije se odlučuje za majčinstvo, dostupnija je njega...

 

Nije naodmet dodati ni kako su očekivanja sasvim drukčija nego prije koje desetljeće.

 

Raznovrsno i umjereno

 

Za nutricionistkinju Mirnu Trumbetaš nema dvojbi – prehrana itekako utječe na to kako se osjećamo, a onda i kako izgledamo.

 

– Osnovno je jesti raznovrsno i umjereno. Umjerenost se pogotovo odnosi na prerađenu hranu, s naglaskom na grickalice i slatkiše koji su najmanje dobar izbor. Dakako, mnogo ovisi i o načinu života općenito te o genetici, ali pravilna prehrana, recimo, može mnogo pomoći i kad imamo neke negativne genetske predispozicije – kaže naša nutricionistkinja koja je uvjerena da se žene danas fizički puno bolje drže od naših baka i prabaka zato što ne rade teške fizičke poslove i više se brinu o kondiciji.

 

– A to je modernoj ženi puno dostupnije nego nekada. I to čak i u krizi. Veliki je raspon i proizvoda i cijena te praktički svaka žena u tom obilju može naći i izabrati nešto za sebe.

 

Najzaslužniji su geni

 

Ne bi se reklo, ali u 50 svjećica na torti puhala je i Danijela Trbović.

 

– Osjećam se i dalje kao da mi je 35. Brojka pedeset samo mi je osvijestila prolaznost života i činjenicu da je polovica života zapravo iza mene. Jedina stvar koju mi je pedeseti rođendan možda suštinski promijenio jest to što sada više cijenim ono što imam, počevši od zdravlja pa nadalje – priznaje Danijela koja vitku liniju i mladolikost pripisuje ponajprije genima.

 

Ana Sasso

 

– Istina je, nisam sklona ni prejedanju i gomilanju kilograma. Ali se isto tako i ne izgladnjujem. Pojedem sendvič kada ne bi trebalo, slistim ćevapčiće kad god poželim, ali uglavnom jedem kao što se jede u većini naših obitelji; kuhano, raznovrsno, tešku hranu povremeno. Uživam i povlasticu da radim posao koji volim, a čvrsto vjerujem da to itekako utječe i na psihu i na tijelo – kaže Danijela.

 

elle macpherson

 

Dobru kondiciju održava vježbanjem. No ne robuje ni tome, napominje atraktivna voditeljica.

 

Danijela Trbović

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook