FOTO/ Na rubu opstanka

Pustoš u avionima Malaysia Airlinesa

Biznis Klub27.08.14, 14:35h

Pustoš u avionima Malaysia Airlinesa
Hvala Malaysia Airlines za nevjerovatno iskustvo - napisala je jedna korisnica Twittera, koja je sa suprugom i djetetom bila na jednom od letova, na kojem su oni bili jedini putnici

 

Tragedije s letovima MH17 i MH370 aviokompanije Malaysia Airlines dovele su tu prijevozničku firmu na rub opstanka.

 

Fotografije stotine praznih sjedala u avionima Malaysia Airlinesa preplavile su Twitter i Instagram, a ta tvrtka na dan gubi goleme količine novca. Rezultat je to incidenata s nestankom njihovog aviona na letu MH370 ranije ove godine te nedavnog rušenja aviona na letu MH17 iznad Ukrajine.

 

Korisnici Twittera objavili su fotografije iz aviona u kojima se zauzeta mjesta broje na prste jedne ruke. Nekima je bilo ugodno imati višak prostora za prtljagu.

 

- Hvala Malaysia Airlines za nevjerovatno iskustvo - napisala je jedna korisnica Twittera, koja je sa suprugom i djetetom bila na jednom od letova, na kojem su oni bili jedini putnici, prenosi New York Post.

 

Kompanija nudi duplu proviziju turističkim agentima, samo da prodaju njihove karte. Svakodnevno ta kompanija troši rezerve tempom od 2,16 miliona dolara na dan, dok operativni dio gubi 1,6 miliona dolara na dan, prenosi Dnevnik.hr.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook