Kriminal u glavnom gradu

Napadi i pljačke u Sarajevu: Usred dana pokušali ukrasti limeni krov!

Hronika27.08.14, 13:47h

Napadi i pljačke u Sarajevu: Usred dana pokušali ukrasti limeni krov!
Juče oko 16.40 sati, od strane građanina, obaviještena je I PU da sa krova napuštene zgrade u ulici Josipa Vancaša, općina Centar Sarajevo, više NN osoba skida limeni krov


Jučer su u 14.50 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU lišili slobode K.E., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića, a materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

 

POKUŠAJ SKIDANJA LIMENOG KROVA

 

Istog dana oko 16.40 sati, od strane građanina, obaviještena je I PU da sa krova napuštene zgrade u ulici Josipa Vancaša, općina Centar Sarajevo, više NN osoba skida limeni krov. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli D.D., rođen 1981. godine u Zvorniku, nastanjen u Tuzli i K.F., rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

 

Prilikom pretresa kod K.F. su pronađena i oduzeta dva paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu heroin, dok je kod D.D. pronađen i oduzet provalnički alat.

 

Izvršenim provjerama utvrđeno je da su za D.D. raspisane potrage od strane Općinskog suda Gradačac i Općinskog suda u Sarajevu.

 

NAPADI I PLJAČKE

 

U ulici Blažujski drum, općina Ilidža, 26. augusta u 01.30 sati od strane dvije NN osobe izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicima na benzinskoj pumpi “Proming”. Tom prilikom maskirana osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu.

 

Istog dana, odnosno u utorak 26. augusta oko 14.05 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane NN osoba izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “DP Marketi”. Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju tzv. “elekrošokom” otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

 

NAPAD NA POLICAJCA

 

Jučer u 12.00 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode D.S., rođen 1961. godine u mjestu Šabanci, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. On je navedenog dana oko 11.40 sati, prilikom intervencije, fizički napao policijskog službenika.

 

STANJE U SAOBRAĆAJU

 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 23 saobraćajne nezgode i sve su s materijalnom štetom.

 

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 9 vozača, 3 osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 2 neregistrovana motorna vozila.

 

(Fena/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook