FOTO/ Fahrudin Radončić na tribini u Tuzli

Ovako više ne može, SBB će uz imovinske tražiti i familijarne kartone

Front27.08.14, 12:33h

Ovako više ne može, SBB će uz imovinske tražiti i familijarne kartone
Na evropskom putu potpuno smo zaostali, jer aktuelna vlast nije imala snage da zemlju pokrene naprijed. Za federalnu Vladu, koja je svojom nesposobnošću i korupcijom nanijela nemjerljive štete FBiH, slobodno se može reći da je bila veća ekonomska katastrofa od katastrofalnih poplava, kazao je sinoć Radončić

 

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli sinoć je 300 novih članova SBB - Fahrudin Radončić iz Tuzlanskog kantona preuzelo članske kartice, a njima u čast organizirana je i tribina.

 

- Od aprila do danas, upisano je 1.000 novih članova SBB - Fahrudin Radončić. Na svečanoj tribini SBB-a Fahrudin Radončić, organiziranoj posebno u čast prijema novih članova, predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda Fahrudin Radončić, praćen aplauzom i pozdravima prisutnih, poručio je da „Ovako više ne može“ te da je „vlast SDA - SDP uništila državnu stabilnost BiH, njene ekonomske temelje i napravila je društvo za prijatelje i rođake“ - saopćio je Press centar SBB-a.

 

- Uz 560.000 nezaposlenih, svakog dana 200 novih ljudi dobije otkaze, a toliko familija nastavlja gladovati. Na evropskom putu potpuno smo zaostali, jer aktuelna vlast nije imala snage da zemlju pokrene naprijed. Za federalnu Vladu, koja je svojom nesposobnošću i korupcijom nanijela nemjerljive štete FBiH, slobodno se može reći da je bila veća ekonomska katastrofa od katastrofalnih poplava - kazao je sinoć Radončić.

 

sbb-u-tuzli

 

Naglasio je „da Bakir Izetbegović konstantno pokazuje da od BiH pravi privjesak radikalnih ideologija te eksponira potpunu nesposobnost osim kad su u pitanju njegovi najbliži saradnici i stranački prijatelji“.

 

- Cunami neće stati iako ga je uplašena vlast nakratko zaustavila. Uz imovinske kartone iz kojih se vidi šta su zvaničnici stekli baveći se politikom, tražimo da svi budući dužnosnici upoznaju javnost s familijarnim kartonima - gdje im rade članovi najuže porodice. Gdje rade njihovi bratići, sestrići, daidže, daidžinice, tetke, tetići, snahe i rođaci od snaha itd. U kojim se oni ministarstvima nalaze. U kojim agencijama svaki mjesec primaju odlične plaće, u kojim javnim kompanijama kao što su "BH Telecom" i "Elektroprivreda BiH" drže funkcije te gdje su sve u pravosuđu raspoređena djeca bivših i aktuelnih političara - istakao je Radončić koji, prema svim anketama, važi kao apsolutni favorit u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH - navodi Press centar SBB-a.

 

Radončić je naglasio „da nakon oktobarskih izbora BiH neće više biti država nekoliko vrlo moćnih porodica, već će postati ekonomski potentna zemlja s jednakom šansom za sve njene građane“.

 

- Iz primitivnog feudalizma i načina dosadašnje vlasti ovaj narod zaslužuje zapadnu demokratiju i punu ekonomsku šansu, gdje naša nacionalna i vjerska pripadnost uopće nisu upitne - rekao Radončić.

 

Govoreći o poznatim antikorupcijskim protestima građana od 7. i 8. februara ove godine, predsjednik SBB-a istakao je „da se radi o historijskoj pobuni građana, iako je Bakir Izetbegović i Zlatko Lagumdžija pokušavaju minimizirati nakon javnog vrijeđanja da su u pitanju narkomani i teroristi, a ne gladni i nezadovoljni ljudi“.

 

Radončić je istakao „kako je očigledno da osiona vlast nije shvatila poruku, kao ni dio pravosuđa pred kojim su građani protestirali te su oktobarski izbori historijska šansa da BiH krene pravim putem razvoja i pravde“.

 

- Radončić je naglasio da nije dozvolio da se narod tokom protesta fizički uništava i da će SBB i on uvijek biti uz narod! - navodi Press centar SBB-a.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook