FOTO/ Misterija u Pacifiku

Pilot Boeinga snimio čudnu svjetlost: 'Ispod je trebao biti samo okean, ovo je nešto najjezivije što sam vidio'

Hronika27.08.14, 08:40h

Pilot Boeinga snimio čudnu svjetlost: 'Ispod je trebao biti samo okean, ovo je nešto najjezivije što sam vidio'
Holandski pilot JPC van Heijst kaže da su na prizor naišli nekih pet sati nakon polijetanja, pola puta do Anchoragea. Prvo su uočili nešto nalik munji, a 20-ak minuta kasnije sve je počelo svijetliti crveno i narančasto. Vrijeme je za let bilo idealno, nikakvih oluja, bez previše oblaka pa munja nije mogla biti posljedica oluje

 

Pilot i kopilot koji su upravljali putničkim Boeingom 747 na letu od Hong Konga prema Anchorageu na Aljasci prije nekoliko su dana iz kokpita snimili nevjerovatan prizor. Riječ je o misterioznoj narandžastoj i crvenoj svjetlosti koja je blještala s površine Tihog okeana, južno od ruskog poluotoka Kamčatke.

 

Objašnjenja za ovu krajnje zapanjujuću pojavu zasad nema, ali uz hrpu teorija zavjere, najčešće se spominje mogućnost erupcije golemog podmorskog vulkana.

 

Holandski pilot JPC van Heijst kaže da su na prizor naišli nekih pet sati nakon polijetanja, pola puta do Anchoragea. Prvo su uočili nešto nalik munji, a 20-ak minuta kasnije sve je počelo svijetliti crveno i narančasto.

 

Vrijeme je za let bilo idealno, nikakvih oluja, bez previše oblaka pa munja nije mogla biti posljedica oluje.

 

JPC je ostao nemalo šokiran jer samom sebi nije mogao objasniti što se to pojavilo dole. 'Bila je to jedna od najjezivijih stvari koje sam vidio u svojoj karijeri pilota', rekao je.

 

tihi-okean-cudna-svjetlost-2

 

'Kako smo se približavali svjetlosti, tako je počela osvjetljivati oblake i cijeli nebeski svod nad nama. Ispod nas je bilo nešto zastrašujuće narančaste boje, makar je riječ o području gdje ne bi trebalo biti ničega osim vode', dodao je Holanđanin, napominjući da je nakon toga zaključio da je jedino logično objašnjenje vulkanska erupcija.

 

No, u takvoj bi situaciji očekivao vulkanski pepeo, zbog čega ga je uhvatila i nervoza, no od pepela nije bilo ni traga.

 

'Sve smo prijavili kontroli leta i pokrenuta je istraga. Nadam se samo, ako je tamo slučajno izronio nekakav novi otok, da će ga nazvati po meni jer sam ga ipak ja otkrio', našalio se još pilot.

 

tihi-okean-cudna-svjetlost-3

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook