FOTO/ Na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla

Nesreća kod Olova: Prevrnuo se 'Centrotransov' autobus, povrijeđena tri putnika

Hronika23.08.14, 16:05h

Nesreća kod Olova: Prevrnuo se 'Centrotransov' autobus, povrijeđena tri putnika
Još četiri putnika zadobila su lakše tjelesne povrede i oni su nakon ukazane pomoći u olovskom Domu zdravlja pušteni kući.

 

Danas oko 12 sati na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla, u mjestu Bakići kod Olova došlo je do prevrtanja autobusa Centrotransa u kome se nalazilo 18 putnika. Tri lica lakše su povrijeđena nakon prevrtanja autobusa sarajevskog "Centrotransa".

 

Portparolka ove kompanije Aida Smajić potvrdila je da su povrijeđeni zbrinuti u Kliničkom centru u Sarajevu, te da je na vozilu pričinjena manja materijalna šteta.

 

Šef Službe za odnose sa javnošću Kliničkog centra Azra Dedajić rekla je da će lakše povrijeđeni pacijenti, čiji inicijali su D.A. /19/, Š.H. /80/ i K.R. /62/, najvjerovatnije biti pušteni kući, javlja Srna.

 

Kako je kazao Edib Berkovac iz Kladnja, jedan od putnika autobusa, koji je povrijeđenima prvi pritekao u pomoć kao diplomirani fiziotarapeut, autobus je u jednom momentu naglo dobio ubrzanje, da bi se nekoliko trenutaka kasnije prevrnuo u prvom zavoju, javlja Avaz.

 

Saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta bio je u potpunom prekidu više od dva sata. Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice Olovo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Nezavisne.com/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook