BIZARNA SMRT

Kobra ugrizla kuhara i ubila ga 20 minuta nakon što su joj odsjekli glavu

Hronika22.08.14, 19:27h

Kobra ugrizla kuhara i ubila ga 20 minuta nakon što su joj odsjekli glavu
Kuharu je zmijin otrov brzo ušao u krvotok i nisu ga na vrijeme uspjeli dovesti do bolnice da mu daju protuotrovKineskog kuhara Pena Fana snašla je bizarna smrt kada ga je ugrizla zmija koju je pripremao za jelo. Kuhar je spremao specijalitet od kobrina mesa, a kada je 20 minuta poslije išao baciti ostatke u smeće, ugrizla ga je kobrina glava.

Kuharu Pen Fanu zmijin otrov je brzo ušao u krvotok i nisu ga na vrijeme uspjeli dovesti do bolnice da mu daju protuotrov. – Ovo je iznimno neobičan slučaj. Sam je spremao zmiju i jednostavno nije imao sreće – rekao je glasnogovornik policije, piše Mirror.co.uk.

 

Stručnjak Yang Hong-Chang, koji se 40 godina bavio proučavanjem zmija, rekao je kako svi reptili mogu funkcionirati do sat vremena nakon što izgube dio tijela, ili čak, kao u ovom slučaju, cijelo tijelo. – Sasvim je moguće da je glava još funkcionirala i da je ugrizla kuhara za ruku. Iako je zmija bila mrtva, refleksi su još radili. To znači da zmije mogu ugristi i ubrizgati otrov čak i nakon što im se odsiječe glava – objasnio je Hong-Chang.

 

Fana je ugrizla indokineska kobra pljuvačica koja inače živi u istočnim azijskim zemljama, uključujući Kambodžu, Laos i Vijetnam. Njezin otrov prouzročuje paralizu i gušenje, a ako otrov dođe u kontakt s očima, može doći do trajne sljepoće.

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook