NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA TURBO FOLK ZVIJEZDE

Logoraš Ismet Svraka: Arkan je Cecu dovodio u logor, provocirao s njom i tukao nas!

Hronika22.08.14, 17:25h

Logoraš Ismet Svraka: Arkan je Cecu dovodio u logor, provocirao s njom i tukao nas!
Zločinac Željko Raznatović Arkan je Svetlanu Ražnatović Cecu dovodio u logor Šukrijina kuća u Banja Luci gdje smo bili zarobljeni, provocirao nas i tukao na njene oči, izjavio je ekskluzivno za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Ismet Svraka logoraš iz Prijedora

 

Zajedno sa trojicom saboraca iz 17. viteške krajiške brigade, Zaimom Smajićem iz Ključa, Džemalom Uzeirovićem iz Bosanskog Novog i Esadom Agičićem iz Banje Luke, 29. septembra 1995. godine zaroboljen je na Manjači, nakon čega su odvedeni u logor u Banja Luku.

 

Njihovo zarobljavanje je zabilježeno na snimku koji je objavljen na internet stranci YouTube na kojem se vidi i njihov razgovor sa Arkanom. Snimak pogledajte ovdje.

 

Svraka je ogorčen što će srbijanska pjevačica i supruga ratnog zločinca za nekoliko dana doći u BiH i održati koncert na stadionu „Slavije“ u Istočnom Sarajevu. Kaže da ništa ne može učiniti da zaustavi njezin dolazak, ali može barem prezirati, i to traži i od ostalih Bosanca i Hercegovaca.

 

- Sjećam se da je početkom oktobra '95. godine u logor svratio je Arkan sa Cecom. Nas deset bili smo vezani jedan za drugoga. Ona je stajala na vratima, bila je u civilu, a on mi je prišao i pitao: „Bil' ti Cecu“. Ja sam rekao da ne bi, a onda me on počeo udarati. Govorio je: „Šta to fali Ceci, što su to balinkure bolje od nje“. Ja sam onda rekao da „bi Cecu“, a onda me on nastavio tući pitajući me odakle mi hrabrost da tako govorim o Ceci – kaže Svraka.

 

Prema njegovim riječima, zločinac se na isti način obraćao se i drugim zaroboljenicima i tukao ih redom. Svraka i ostali pripadnici Armije RBiH sa snimka su razmjenjeni su 7. novembra iste godine.

 

- Cecin suprug, ubijeni zločinac Arkan, učinio je mnogo zla tokom srpske agresije na BiH. Ceca ne samo da je znala za to, nego ga je često pratila po Bosni i Hercegovini i održavala koncerte za njegovu vojsku na kojim ih je sokolila u njihovim zločinačkim pohodima. Lično sam to gledao. Početkom oktobra '95. godine, dok sam još bio u logoru u Banja Luci,  držala je koncert u Boriku. Tad je Arkan i svratio sa njom u logor i tukao nas – kaže Ismet.

 

Koncert Cece Ražnatović koji treba biti održan u Lukavici uoči izbora u Bosni i Hercegovini izaziva ogorčenje među patriotima u Bosni i Hercegovini. Mnogi postavljaju pitanje istrage o učešću Cece Ražnjatović u zločinima te traže reakciju tužilaštava u Bosni i Hercegovini.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Ceca Ražnatović se u javnosti pojavljivala noseći nakit koji je ukraden iz bošnjačkih kuća, a vlasnici su na televiziji prepoznavali unikatne predmete koji su opljačkani tokom agresije, prenosi NAP.

 

(nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook