Okupljanje reprezentacije 1. septembra u Zenici

Nova imena: Sušić objavio spisak za susrete s Lihtenštajnom i Kiprom

Sport22.08.14, 12:41h

Nova imena: Sušić objavio spisak za susrete s Lihtenštajnom i Kiprom
Reprezentacija u novi ciklus kvalifikacija ulazi bez dugogodišnjih reprezentativaca Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića, koji su se nakon Svjetskog prvesntva u Brazilu oprostili od dresa s družavnim grbom, zbog čega je selekotor na spisak uvrstio nekoliko novih mena

 

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Lithenštajna, koja će se igrati 4. septembra u Tuzli, te uvodnu utakmicu kvalifikacija za evropsko prvenstvo protiv Kipra, 9. septembra u Zenici.

 

Reprezentacija u novi ciklus kvalifikacija ulazi bez dugogodišnjih reprezentativaca Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića, koji su se nakon Svjetskog prvesntva u Brazilu oprostili od dresa s družavnim  grbom, zbog čega je selekotor na spisak uvrstio nekoliko novih mena. Prvi put u A-reprezentaciju Sušić je pozvao Sanjina Prcića, veznog  igrača francuskog Rennesa, te trojicu igrača naše U-21 selekcije Gorana Zakrića (Široki Brijeg) i Gojka Cimirota (Sarajevo), golmana Ratka Dujkovića (Zrinjski).

 

Na Sušićevom spisku nalaze se imena 23 igrača:

 

- golmani: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković.
- odbrana: Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Sejad Salihović, Ognjen Vranješ.
- vezni red: Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Haris Medunjanin, Tino Sven Sušić, Goran Zakarić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Senad Lulić, Anel Hadžić, Muhamed Bešić.
- napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Edin Višća.

 

Selekotr Sušić na pres-konferenciji u NSBiH kazao je da je naš tim nakon SP-a ostao bez dvojice igrača, koji su mnogo značili u proteklih 10-ak godina.

 

- Spahić i Misimović su igrači koji su u godinama i odlučili su da ne igraju više. Moramo gledati malo unaprijed i postepeno podmlađivati sastav, zbog čega sam odlučio da pozovem tri momka iz domaće lige, kazao je Sušić.

 

U kvalifikacijama za  EURO 2016. u Francuskoj, selekcija BiH igrat će u B- grupi s Belgijom, Velsom, Izraelom, Kiprom i Andorom.

 

- Grupa je jača od one u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali je svakako lakše se kvalifikovati. Moramo ući najozbiljnije u kvalifikacije i pobijediti ovu prvu utakmicu. Ubjeđen sam da ćemo biti na jednoj od prve dvije pozicije, zajedno sa Belgijom - kazao je Sušić.

 

Okupljanje reprezentacije BiH zakazano je za 1. septembra u Zenici.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook