FOTO/REGIONALNI FORUM NA SFF-U

Ove jeseni Depo ide u osvajanje svoje filmske publike na internetu

Mediji21.08.14, 19:25h

Ove jeseni Depo ide u osvajanje svoje filmske publike na internetu
Depo, kao jedna od vodećih produkcijsko-medijskih kuća u BiH, predstavila je na Sarajevo Filmu Festivalu svoju promotivno-distribucijsku platformu Depo Zona putem koje će ove jeseni krenuti u produkciju i premijernu distribuciju svog filmskog serijala „Love and Games in Olimpic City“

 

Drugog dana „Regionalnog foruma“ u okviru 20. Sarajevo Film Festivala održana je konferencija na temu „Osvajanje publike“ na kojoj se govorilo o trendovima u oblasti distribucije audio-vizuelnih djela.

 

Moderator skupa je bio Simon Perry, dok je vodno predavanje u ovu temu imao je Dag Asbjornsen, koji je ispred Evropske komisije govorio na temu „Obrazovanje filmske publike u svjetlu programa Kreativna Evopa i audiovizualne politike Evropske unije“, dok je Arnaud Dupont, u ime agencije Headway International, prisutnoj publici predočio podatke iz istraživanja o novim navikama publike u Evropi i njihovom odnosu prema filmu. Karin Haager iz Flimmita i Dragan Zachariev iz EuroVoda govorili su o radu ovih VoD platformi, dok su Madeleine Probst i Ena Đozo predstavili rad Europa cinemas i Operacija Kino, projekata širenja kulture gledanja filmova u kinima koji vodi Sarajevo Film Festival.

 

Jasmin Duraković, filmski reditelj i producent je predstavio projekat Depo Zona, jedinstvene promotivno-distribucijske platforme koju trenutno razvija bh. firma Depo. Duraković je prisutnim dao detaljnije objašenje koncepta digitalne dirtribucije Depo Zona, a koja se razvija uz partnerstvo sa Forela YouTubeom, ali i neki drugim platformama za distribuciju digitanih sadržaja, poput britanskog Distrify, koji predstavlja jedistveni spoj promocijskog modela putem DEPO Portala i DEPO TV-a sa digitalnim platformama za distribuciju sadržaja.

 

Tako je početkom jula ove godine lanisiran prvi YouTube kanal za pretplatnike DEPOZONA PREMIUM, na kojem će publika širom svijeta moći na krajnje jednostvan način i uz malu mjesečnu naknadu gledati najbolje tv serije i filmove sa Balkana, između ostalih i trenutno najpopularniju seriju u regionu „Lud, zbunjen, normalan“.

 

Depo Zona upavo u vrijeme SFF-a starta i sa kampanjom sa distribuciju austrijsko-bosanskog filma „Body Complete“, reditelja Lukasa Sturma i producenta Roberta Hofferera, a u kojem je DEPO bio izvršni producent. Premijera ovog angažiranog dramskog trilera o problemu nestalih u BiH zakazana je na Depo Zoni za 4. septembar ove godine.

 

Također, Depo ove jeseni započinje realizaciju i snimanje dva pilotta produkciju svog igranog filmskog serijala „Love and Games in Olimpic City“  koji će svoja premijerna emitiranja imati upravo na digitalnoj platformi Depo Zona.

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook