FOTO/ Uoči okršaja na Koševu

Navijači Borussije 'okupirali' plato Skenderije: 'Ako su fudbaleri dobri kao grad, izgubit ćemo!'

Sport21.08.14, 17:35h

Navijači Borussije 'okupirali' plato Skenderije: 'Ako su fudbaleri dobri kao grad, izgubit ćemo!'
Čuo sam da u Sarajevu ima još jedan klub koji podržava Borussiju u današnjoj utakmici. Lijepo je čuti da navijači Borussije Monchengladbach imaju prijatelje u Sarajevu, rekao je za Anadolu Agency Peter Mingram, jedan od nekoliko stotina navijača njemačkog tima koji je danas doputovao u bh. prijestolnicu kako bi večeras bodrio "zeleno-crne" u prvom meču play-offa Evropa lige protiv Sarajeva

 
Nekoliko stotina navijača Borussije Monchengladbach danas se dobro zabavlja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje će renomirani njemački klub večeras na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo igrati prvu utakmicu play-offa Evropa lige protiv bh. predstavnika FK Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Većina ih je, prije dolaska u fan-zonu na platou ispred KSC Skenderija, dan provela u starom dijelu grada i u šetnji centralnim ulicama prijestolnice BiH gdje su se družili sa Sarajlijama.

 

"Grad je odličan. Ljudi divni. Sretni smo što smo u Sarajevu", istakla je Ingrid iz Monchengladbacha, koja je sa svojim momkom Jurgenom došla u Sarajevo kako bi bodrili "zeleno-crne", dodavši:  

 

"Ako su fudbaleri Sarajeva dobri kao grad, onda ćemo, nažalost, izgubiti ovdje".

 

navijaci-borussije-u-sarajevu-2

 

Na platou ispred olimpijske Skenderije među navijačima Borussije vlada odlična atmosfera. Uz svoje navijačke pjesme zagrijavaju se u fan-zoni specijalno napravljenoj povodom njihovog dolaska u Sarajevo.

 

"Prvi put sam u Sarajevu i jako sam sretan. U BiH je prijateljski narod. Posjetio sam stari grad, gdje su nas svi toplo prihvatili, razgovarali sa nama. Očekujem dobru utakmicu i veliku borbu. Sarajevo igra dobro, što i mi trebamo uraditi. Prognoziram rezultat 1:1", istakao je u sarajevskoj fan-zoni Michael Berger, navijač Borussije iz okolice Hannovera.

 

Da su se Nijemci dobro informisali o fudbalskim dešavanjima prije dolaska u bh. metropolu svjedoče i riječi Petera Mingrama iz Dortmunda, koji ne navija za Borussiju iz svog grada, već večerašnjeg protivnika Sarajeva.

 

navijaci-borussije-u-sarajevu-3

 

"Čuo sam da u Sarajevu ima još jedan klub koji podržava Borussiju u današnjoj utakmici. Lijepo je čuti da navijači Borussije Monchengladbach imaju prijatelje u Sarajevu. Veoma sam sretan zbog velikog broja navijača Borussije u Sarajevu. Bolji treba da pobijedi. Ako budemo loši nije problem i da izgubimo. No, bit će 4:0 za nas. Moramo pobijediti, jer treba nam novac", rekao je Mingram.

 

Utakmica FK Sarajevo-Borussija Monchengladbach počinje u 20:45 sati.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook