'PALI' NA SANITARNOJ

Odgovor na sankcije: Rusija širom zemlje zatvara restorane McDonald's-a

Hronika21.08.14, 15:24h

Odgovor na sankcije: Rusija širom zemlje zatvara restorane McDonald's-a
McDonald's je u Rusiji od 1990. godine. Danas ondje posjeduje 430 restorana u 70 gradova i zapošljava oko 35.000 ljudi

Četiri restorana popularnog američkog lanca brze hrane McDonald's u Moskvi prisiljeni su staviti ključ u bravu nakon što je inspekcija ruske agencije za zaštitu potrošača (Rospotrebnadzor) ustanovila da nisu poštovali sanitarne propise i izbor namirnica.

 

U jeku sankcija

Rad restorana od kojih se jedan nalazi u samom centru Moskve, nekoliko metara od Kremlja, privremeno je okončan poslije pregleda izvršenih od 18. do 20. kolovoza, javlja Guardian. McDonald's je u Rusiji od 1990. godine. Danas ondje posjeduje 430 restorana u 70 gradova i zapošljava oko 35.000 ljudi.

Mediji ističu činjenicu da je do zatvaranja došlo uslijed krize u Ukrajini te nametanja ekonomskih sankcija Rusiji od strane zemalja članica EU, što je pogoršalo odnose ove države sa Zapadom. Tako je službena Moskva početkom mjeseca zabranila uvoz većine prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj nametnule sankcije.

 

Suđenje za ubojstvo

Dok mu se u Moskvi zatvaraju poslovnice, u Kini je jedna ponovo u interesu javnosti. Naime, započelo je suđenje članovima religijskog kulta koji su u svibnju ove godine u McDonald'sovu restoranu u Shandongu nasmrt zatukli ženu. Petorka joj je presudila jer im je odbila dati svoj broj mobitela. Pretpostavlja se da su je željeli regrutirati u Quannengshen, kult čiji su pripadnici posljednjih mjeseci često na meti vlasti i završavaju iza rešetaka.

 

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook