Interes turskih aviokompanija

Uskoro aviolinija Istanbul-Mostar

Biznis Klub21.08.14, 13:28h

Uskoro aviolinija Istanbul-Mostar
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Damir Hadžić primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya s kojim je razgovarao o odnosima dviju zemalja.

 

 

Poželivši dobrodošlicu ambasadoru Erginayu u BiH, ministar Hadžić je rekao da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska dvije prijateljske zemlje s dobrim političkim odnosima i izuzetnom kulturnom saradnjom, ali da postoji prostor za unaprjeđenje ekonomskih odnosa.

 

On je informirao ambasadora Erginaya o planovima Bosne i Hercegovine u oblasti izgradnje putne infrastrukture, s akcentom na izgradnju autoputa na Koridoru 5-C, revitalizacije željezničkog saobraćaja i unaprjeđenja aviosaobraćaja, te dodao da su to oblasti u kojima BiH i Turska mogu naći zajednički interes i jačati ekonomsku saradnju.

 

Ambasador Erginay je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom BiH i Turske u izgradnji putne infrastrukture.

 

Istakao je da postoji interes turskih aviokompanija za jačanjem zračnih linija prema Bosni i Hercegovini otvaranjem direktne veze između Istanbula i Mostara.

 

Ministar Hadžić je zaželio ambasadoru Erginayu uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini i zahvalio Republici Turskoj i narodu Turske na nesebičnoj i brzoj pomoći tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook