NE PROPUSTITE NOVI INTERVJU NA DEPO PORTALU

Martin Raguž otvoreno pred izbore: Zašto sam bolji Hrvat od Dragana Čovića?!

Front21.08.14, 10:33h

Martin Raguž otvoreno pred izbore: Zašto sam bolji Hrvat od Dragana Čovića?!
U prvom otvorenom intervjuu za sarajevske medije, Martin Raguž za DEPO Portal govori zašto vjeruje u svoju pobjedu i šta se u njegovoj strategiji promijenilo u odnosu na izbore iz 2010. godine, ali odgovara i na brojna druga aktuelna pitanja uoči oktobarskog megdana sa Draganom Čovićem

 

 

Nakon brojnih analiza i anketa koje se posljednih mjeseci rade širom BiH, kandidatu HDZ-a 1990 Martinu Ragužu daju se velike šanse u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.


U prvom otvorenom intervjuu za sarajevske medije, Martin Raguž za DEPO Portal odgovara na pitanje zašto vjeruje u svoju pobjedu i šta se u njegovoj strategiji promijenilo u odnosu na izbore iz 2010. godine?


Šta su glavni aduti Martina Raguža u odnosu na direktnog i najvećeg protivnika, u ovom slučaju Dragana Čovića, koji igra na sigurnu kartu – najpodobnijeg Hrvata među hrvatskim političarima?


Može li kao iskazani demokrata i daleko odmjereniji političar od svojih protivnika računati na glasove Bošnjaka, kao što je to dva puta pošlo za rukom Željku Komšiću?


Zašto se, za razliku od politike ostalih hrvatskih stranaka u državi, okrenuo Hrvatima u cijeloj BiH, a ne samo onima u Hercegovini?


Koje su najbitnije razlike između HDZ-a 1990 Martina Raguža i HDZ-a Dragana Čovića?


Treba li Hrvatima treći entitet?


Trebaju li BiH uopšte entiteti ili bi država bolje funkcionisala bez njih?


Kakav konkretan program nudi za izvlačenje države iz katastrofalne krize i mogu li građani ove zemlje ikada povratiti vjeru u svoje političare?


Na ova i brojna druga aktuelna pitanja uoči predstojećih oktobarskih izbora odgovara predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Matin Raguž.


Čitajte sutra, 22. avgusta, na DEPO Portalu...       

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook