FOTO&VIDEO/ GALA ZABAVA CASTING AGENCIJE 'ZONA'

Zavirite na hit party 20. SFF-a, za koji se tražila karta više čak i u regionu

Kultura21.08.14, 10:02h

Zavirite na hit party 20. SFF-a, za koji se tražila karta više čak i u regionu
Kao i svih prethodnih godina, renomirana casting agencija 'Zona' priredila je promotivni party tokom SFF-a, a zbog rezultata koje ima iza sebe, ne čudi što se za ovu promociju tražila pozivnica više ne samo u Sarajevu, već i u susjednoj Srbiji i Hrvatskoj

 

Od kada se prije četiri godine zvanično promovisala na Sarajevo Film Festivalu, casting agencija Zona iz Sarajeva postala je jedna od najaktivnijih i najrespektabilnijih agencija ove vrste u regionu.


U protekle četiri godine, posredstvom 'Zone' u filmovima širom svijeta igrali su brojni bh. glumci, ali i oni iz drugih država ex-Jugoslavije, a najznačajnije angažmane ostvarili su Adnad Hasković u holivudskom filmu 'Snowpiercer' science fiction trileru sa Tildom Swinton i Octaviom Spencer, Miraj Grbić u četvrtom izdanju mega hita 'Mission Impossible' sa Tomom Cruisom, Goran Navojec u fantastičnom norveškom filmu 'In order of disappearance' (Redoslijed nestanka), prikazanom i na ovogodišnjem SFF-u, te beogradski glumac Milorad Kapor u posljednjem nastavku popularnog Jamesa Bonda - Skyfall.


I ove, kao i svih prethodnih godina, ova renomirana casting agencija priredila je promotivni party tokom SFF-a, a zbog rezultata koje ima iza sebe, ne čudi što se za ovu promociju tražila pozivnica više ne samo u Sarajevu, već i u susjednoj Srbiji i Hrvatskoj.


Oni koji su sinoć bili dio atraktivne zabave na terasi hotela Evropa mogli su da se upoznaju sa aktivnostima agencije 'Zona' u proteklom periodu, ali u budućnosti, kao i da razmijene dragocjena filmska, produkcijska i glumačka iskustva.


Podsjećamo, casting agencije 'Zona' osnovana je u Sarajevu prije četiri godine pod rukovodstvom poznate bh. novinarke i dugogogdišnje urednice kulture Anile Gajević. Njena osnovna djelatnost je zastupanje bh. glumaca u filmskim i tv projektima, posredovanje između glumaca i producenata, ali i organiziranje kastinga.

 


Ova agencija, prva takva u BiH, nudi kompletnu infrastrukturu za organizaciju kastinga, u saradnji sa uglednim producentskim kućama iz Sarajeva, Evrope i svijeta, ali sarađuje i sa drugim filmskim profesionalcima, kao što su snimatelji, reditelji i kasting menadžeri.  

 

Tokom višegodišnjeg uspješnog rada, agencija je svoju djelatnost proširila i izvan bh. granica, te danas jednako uspješno zastupa i glumce iz susjednih zemalja.    


Zavirite u najtraženiji party 20. Sarajevo Film Festivala...
  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook