Uznemirujuće/ Australski terorist na Twitteru objavio šokantnu fotografiju

Džihadista objavio sliku svog sedmogodišneg sina s odrubljenom glavom u rukama!

Hronika11.08.14, 14:09h

Džihadista objavio sliku svog sedmogodišneg sina s odrubljenom glavom u rukama!
Niz australskih muslimanskih zajednica ogradilo se od slike i onoga što ona simbolizira

 

Tony Abbott, premijer Australije, izjavio je kako su slike sina australskog terorista Khaleda Sharroufa "gnjusne" i "barbarske", piše Jared Owens za The Australian.

 

Slika dječaka koji drži odsječenu glavu sirijskog vojnika potresla je svijet. Fotografija je objavljena putem Twittera uz riječi "To je moj sin!" te je izazvala osudu javnosti i političara, nakon što je objavljena u The Australianu.

 

"Ima još fotografija u novinama u Australiji danas koje ukazuju na stravične gadosti koje je ta grupa u stanju počiniti", rekao je Tony Abbott za ABC Radio. "Islamska država nije samo teroristička grupa, to je teroristička vojska i traže više od terorističke enklave, traže terorističku državu i terorističku naciju", upozorio je, dodajući da "to predstavlja izvanredne probleme ne samo za ljude Bliskog Istoka, već i za cijeli svijet", ističući kako "raste broj dokaza koji svjedoče o brutalnosti tog entiteta".

 

David Johnston, australski ministar odbrane, upozorio je kako objavljivanje takvih slika utječe na negativno predočavanje islama putem medija.

 

Američki ministar odbrane, Chuck Hagel, rekao je kako fotografija dokazuje ozbiljnost prijetnje IS-a za Zapad.

 

"IS je prijetnja civiliziranom svijetu i američkim interesima, ali i vuropi i Australiji", izjavio je Hagel.  

 

Osude slike i praksi militantnih islamista dolaze iz različitih smjerova. Dok dio kritičara upozorava da se u svijet šalje "pogrešna slika" islama, dio upozorava na opasnosti i nečovječnost upotrebe djece u sukobima, ističući neizbježne negativne posljedice koju traumatična iskustva te vrste imaju na djecu.

 

Vođa australskih laburista, Bill Shorten, istaknuo je kako bi "potresna, zla slika" trebala ostaviti sve Australce "dubinski potresenima".

 

"Kao roditelj, ne mogu shvatiti kako itko može dozvoliti vlastitom djetetu da se nađe u takvoj situaciji", rekao je Shorten.

 

Shorten je iskoristio priliku i kako bi naglasio potrebu da se uloži dodatan rad na području vladinih protuterorističkih politika. Istaknuo je kako je Khaled Sharrouf pobjegao iz Australije u Siriju 2013. godine koristeći se bratovom putovnicom.

 

"Ljut sam što je ta osoba uspjela proći kroz naš sustav kontrole za vrijeme vladavine ove vlade kako bi otišla tamo gdje se sada nalazi. To je zgražajuće", izjavio je, naglašujući kako "očekuje objašnjenja o tome kako je ta osoba uspjela pobjeći iz Australije s tuđom putovnicom".

 

Niz australskih muslimanskih zajednica ogradilo se od slike i onoga što ona simbolizira.

 

khaled-sharrouf

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook