Nikola Špirić zabrinut

Počela asimilacija Srba, prisiljeni da se učlanjuju u hrvatske stranke!

Front01.08.14, 21:09h

Počela asimilacija Srba, prisiljeni da se učlanjuju u hrvatske stranke!
Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Nikola Špirić izjavio je danas Srni da je u Kantonu 10 počela asimilacija Srba, koji su prisiljeni i da se učlanjuju u hrvatske stranke da bi preživjeli.

 


"Da nije SNSD-a i pomoći Vlade Republike Srpske ovo bi bio zaobiđen prostor, što i jeste sa stanovišta međunarodne zajednice, odnosno onoga šta su uradili na područiju Drvara, Grahova i Glamoča", rekao je Špirić, koji je učestvovao na konvenciji mladih SNSD-a iz Federacije BiH u Drvaru, prenosi Srna.


On je dodao da postoje opštine na području Livna koje su čisto srpske mjesne zajednice, a dalekovodi i vodovodna mreža idu samo do kraja hrvatskih sela.


"To je loš primjer i ono što predstavlja političku perverziju jeste da povratnici, da bi preživjeli u tim rubnim dijelovima, moraju da se učlanjuju čak i u Hrvatsku stranku prava", istakao je Špirić i dodao da to dovoljno govori o statusu povratnika u ovaj region.


Špirić je naglasio da su na konvenciji mladi preuzeli na sebe da uzmu teret, ne samo predizborne kampanje i pobjede SNSD-a, nego i da se bore za ravnopravnost pisma, da djeca dobiju udžbenike iz nacionalnih predmeta na maternjem jeziku i sve ono što pripada kolektivitetu jednog naroda.


"Bez SNSD-a u Drvaru, Grahovu i Glamoču život povratnicima bio bi nezamisliv", istakao je Špirić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook