Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Bihać

Uhapšeni zastupnik u Federalnom parlamentu i član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH

Hronika01.08.14, 10:05h

Uhapšeni zastupnik u Federalnom parlamentu i član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH
Kako saznaje Federalna televizija, zastupnik Samardžić posredovao je u davanju mita u iznosu većem od 10.000 KM, koji je trebao predati Knezoviću, članu NO Razvojne banke, a ovaj bi kao protivuslugu omogućio davanje kredita iz Razvojne banke poduzetnicima iz Krajine

 

Pripadnici Federalne uprave policije u jučer popodnevnim satima uhapsili su zastupnika Narodne stranke radom za boljitak u Parlamentu Federacije BiH Hasana Samardžića i Ivicu Knezovića, člana Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije.

 

Samardžić i Knezović uhapšeni su po nalogu Kantonalnog tužilaštva Bihać i trenutno se nalaze u prostorijama MUP-a USK-a. U toku je kriminalistička obrada.

 

Kako saznaje Federalna televizija, zastupnik Samardžić posredovao je u davanju mita u iznosu većem od 10.000 KM, koji je trebao predati Knezoviću, članu NO Razvojne banke, a ovaj bi kao protivuslugu omogućio davanje kredita iz Razvojne banke poduzetnicima iz Krajine.

 

Knezovića je na prijedlog federalnog premijera Nermina Nikšića i njegovog zamjenika Jerka Ivankovića Lijanovića Vlada Federacije BiH imenovala u Nadzorni odbor Razvojne banke, a na mjesto predsjednika Uprave Banke Knezović je izabrao Nikšićevog dugogodišnjeg prijatelja Boru Trlina.

 

(Federalna.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook