FOTO&VIDEO/ Crni Bajram kod Prijedora

Zikrija Krkić priznao dvostruko ubistvo u Trnopolju: Pogledajte snimak privođenja!

Hronika01.08.14, 08:50h

Zikrija Krkić priznao dvostruko ubistvo u Trnopolju: Pogledajte snimak privođenja!
Zbog čega se tačno vehabija Krkić svetio, nije pojašnjeno a ono što ATV saznaje je da su u pitanju problemi između njega i ubijenog Redžića. Tako je ispalo da je drugi ubijeni, penzioner Muharem Balić, kolateralna šteta

 

Rasvijetljeno je dvostruko ubistvo u Trnopolju. Saopšteno je to na vanrednoj pres konferenciji u CJB Prijedor. Iako o imenu i prezimenu nisu govorili, ATV saznaje da je riječ o Zikriji Krkiću, rođenom 1973. godine, pripadniku vehabijskog pokreta.

 

I kao što su iz policije i stizale informacije prethodna tri dana, motiv nije koristoljublje niti međunacionalna mržnja. Ubica je priznao zbog čega je ubio Almira Redžića i Muharema Balića.

 

Prema saznanjima policije motiv je, najvjerovatnije, osveta.

 

Zbog čega se tačno vehabija Krkić svetio, nije pojašnjeno a ono što ATV saznaje je da su u pitanju problemi između njega i ubijenog Redžića. Tako je ispalo da je drugi ubijeni, penzioner Muharem Balić, kolateralna šteta.

 

 

Klupko je počelo da se odmotava preksinoć kada su privedena četiri lica, među kojima i ubica. Izvršeni su i pretresi u kojima je pronađena veća količina municije i oružja. Tu se i krio trag koji je policiju odveo do imena ubice.

 

Istraga i dalje traje, poručuju nadležni ali obećavaju i da će se pozabaviti izjavama bošnjačkih političara koji se nisu libili da, već na sam dan ubistva, javno kažu da imaju informacije da je lice srpske nacionalnosti ubica i da svi osumnjičeni dolaze iz srpskih sela iz okoline Prijedora.

 

Policija će se u narednom periodu pozabaviti svima koji su istragu vodili u pogrešnom smjeru, koji su svjesno obmanjivali javnost i koji su navodili istragu u pogrešan pravac.

 

Osumnjičeni je sinoć nešto prije 19 časova u pratnji specijalne policije predat nadležnom tužilšatvu.

 

Troje lica koja su privedena sa Zirkijom Krkićem puštena su na slobodu.

 

Podsjećamo, Muharem Balić /62/ i Almir Redžić /48/ iz Trnopolja kod Prijedora ubijeni su rafalnim pucnjima iz vatrenog oružja 28. jula u kafiću „San“ u Trnopolju.

 

Vlasnik kafića Irfan Redžić iz Trnopolja prijavio je policiji slučaj te noći u 23.35 časova. On je oko 22.00 časa otišao iz kafića, a Baliću i Redžiću je ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići i da mu ubace ključ na mjesto koje im je naznačio.

 

U momentu njegovog odlaska iz lokala njih dvojica su ostali sami, a vlasnik je nakon nešto više od sat vremena čuo dva rafala, a potom njihova tijela zatekao na podu kafane.

 

(atvbl, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook