Pronađeni predmeti koji ga dovode u vezu s dvostrukim ubistvom

Vehabija Zikrija Krkić osumnjičen za ubistvo Balića i Redžića u Trnopolju

Hronika31.07.14, 20:20h

Vehabija Zikrija Krkić osumnjičen za ubistvo Balića i Redžića u Trnopolju
Krkića, te još tri osobe,, K.A.,T.M. i K.H., policija u Prijedoru uhapsila je jučer zbog sumnje da su umješani u ovo dvostruko ubistvo

 

Zikrija Krkić iz Trnopolja osumnjičen je da je ubio Muharema Balića i Almira Redžića, 28.jula, u jednom ugostiteljskom objektu u Trnopolju kod Prijedora.

 

Krkića, te još tri osobe,, K.A.,T.M. i K.H., policija u Prijedoru uhapsila je jučer zbog sumnje da su umješani u ovo dvostruko ubistvo.

 

Nakon hapšenja izvršen je pretres na više lokacija, te pronađena i oduzeta određena količina vatrenog naoružanja i municije. Vještačenjem određenih materijalnih dokaza, utvrđeno je ko je ubica Balića i Redžića.

 

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić potvrdio je večeras da je policija kod Krkića pronašla predmete koji ga dovode u vezu s dvostrukim ubistvom.

 

Krkić je nešto prije 19 sati predat na dalje postupanje Tužilaštvu u Banjoj Luci. Po svom izgledu Krkić podjeća na vehabiju.

 

Preostala trojica uhapšenih puštena su na slobodu.

 

Po nezvaničnim navodima, glavni trag za policiju u rasvjetljavanju ovog ubistva bila je municija koja je pronađena u pretresu tokom sinoćnjeg privođenja četvorke iz Prijedora te čahure pronađene na mjesta ubistva, u kafiću “San“.

 

DUKIĆ: Oveta najvjerovatniji motiv ubistva

 

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić potvrdio je večeras da je, po dosadašnjim informacijama policije, osveta motiv zbog kojih je Zikrija Krkić (41) ubio Muharema Balića i Almira Redžića, 28.jula, u jednom ugostiteljskom objektu u Trnopolju kod Prijedora.

 

- Ranije smo rekli da su isključeni kao motivi ubistva koristoljublje, vjerska i nacionalna mržnja i netrpeljivosti, a osveta je najvjerovatniji motiv, i to osveta usmjerena prema mlađoj žrtvi - rekao je Dukić na vanrednoj pres-konferenciji u Prijedoru, navodeći samo inicijale osumnjičenog za ovo krivično djelo.

 

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu osumnjičenog za dvostruko ubistvo pronađena je, kako je rekao, veća količina naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

 

- Pronađeni su i tragovi i predmeti koji su kao dokazni materijal dostavljeni na vještačenje - potvrdio je Dukić.

 

On je naveo da osumnjičeni svojim izgledom podsjeća na pripadnike vehabijskog pokreta i da tokom kriminalističke obrade nije negirao da je pripadnik tog pokreta.

 

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor je još kazao i da se istraga o ovom slučaju nastavlja te da je policija od momenta ubistva radila danonoćno, gotovo 70 sati.

 

- Trpjeli smo izuzetno jake pritiske sa mnogih strana, od medija, nevladinog sektora, a naročito od političkih partija - rekao je Dukić i najavio da će se policija u narednom periodu „pozabaviti svima koji su istragu vodili u pogrešnom smjeru, koji su svjesno obmanjivali javnost i koji su navodili istragu u pogrešan pravac“.

 

 

 

Balić i Redžić ubijeni su 28. jula u večernjim satima u kafiću "San" u Trnopolju kod Prijedora.

 

Irhan Redžić, vlasnik ugostiteljskog objekta "San" u Trnopolju, zatekao je njihova beživotna tijela u tom objektu te je slučaj odmah prijavio policiji.

 

Vlasnik lokala je ispričao da je oko 22 sata otišao iz objekta, a Baliću i Redžiću ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići, a ključ ubace na mjesto koje im je naznačio. U momentu njegovog odlaska iz lokala Balić i Redžić ostali su sami. Nakon nešto više od sat vremena Irfan Redžić je čuo dva rafalna pucnja, a potom zatekao na podu kafane njihova beživotna tijela.

 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook