Počinje promocija albuma 'Hotel Nacional'

Dino Merlin uskoro kreće na turneju: Preko Hrvatske i Crne Gore do SAD i Skandinavije

Zabava31.07.14, 20:52h

Dino Merlin uskoro kreće na turneju: Preko Hrvatske i Crne Gore do SAD i Skandinavije
Svakodnevno dobijamo brojne upite od moje publike koja sa velikim nestrpljenjem očekuje uživo čuti nove ali i stare pjesme, kaže Merlin i priznaje da se unaprijed raduje novom susretu s publikom

 

Nakon gotovo 18-mjesečne koncertne pauze, publika će ponovo moći uživati u koncertima Dine Merline. Bosanskohercegovački kantautor promotivnu turneju povodom objavljivanja svog 11. albuma Hotel Nacional započet će sljedeće sedmice u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a tokom jeseni planirani su koncerti u Sjedinjenim Državama, Kanadi, skandinavskim i drugim zemljama Evrope.

 

“Svakodnevno dobijamo brojne upite od moje publike koja sa velikim nestrpljenjem očekuje uživo čuti nove ali i stare pjesme”, kaže Merlin i priznaje da se unaprijed raduje novom susretu s publikom. “U okviru prošle turneje, tokom četiri godine odsvirali smo na stotine koncerata, do kraja ove godine očekuje nas više od 20 nastupa, što je ustvari priprema za velike koncerte koji će uslijediti u 2015. godini."

 

Kako se saznaje iz Magaze, izdavača Merlinovog novog albuma, prvi tiraž od 40.000 primjeraka albuma Hotel Nacional već je gotovo rasprodat, što je izniman uspjeh te će ovih dana biti štampan i novi tiraž albuma, koji je zahvaljujući odličnoj prodaji putem interneta već u prvoj sedmici prodaje zauzeo osmo mjesto na Billboardovoj top listi najprodavanijih world music albuma, a samo prva dva single sa albuma 'Ruža' i 'Školjka' do sada su zabilježile nekoliko miliona pregleda na društvenim mrežama.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook